Anasayfa


17-07-2016
Türk azınlıktan anavatan Türkiye hassasiyeti...
Batı Trakya Türk Azınlığı üyeleri 16 Temmuz Cumartesi günü Türkiye'deki darbe teșebbüsünde yer alan ve askeri helikopterle Yunanistan’a kaçan ve Dedeağaç havalimanına inen 8 askeri personelin Türkiye’ye iadesini istedi.
17 Temmuz 2016 Pazar



Başta Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri olmak üzere yaklaşık 200 kişi Dedeağaç havalimanına hareket etti.

Havaalanındaki giriş kapıları önünde pankart açan grup üyelerinden eski Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman bir açıklama yaptı.Hacıosman açıklamasında Türkiye’de yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi. Hacıosman darbecilerin mutlaka Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da yaptığı açıklamada, “Türk halkı, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve iktidarına sahip çıktı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde anavatan Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bizler Batı Trakya Türkleri olarak her zaman yanlarında olacağımızı ve demokrasiye sahip çıkacağımızı belirtmek istiyorum” görüşlerine yer verdi.

Daha sonra Dedeağaç havaalanından Gümülcine’ye hareket eden grup, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’yı ziyaret ederek, Türkiye’de yaşanan olaylardan dolayı geçmiş olsuk dileklerini ilettiler.

“TÜRK MİLLETİ KENDİSİNE YAKIŞAN FEDAKARLIK VE CESARETİ GÖSTERDİ”

“Batı Trakya Türk toplumunun çok kıymetli mensupları” diyerek sözlerine başlayan Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, “Dün gece saat 10’dan itibaren bizi hem kahreden, hem büyük üzüntülere ve öfkeye sevk eden acı bir manzara yaşadık. Şerefli Türk ordusunda kendine yer bulan bir grubun ihanet içerisinde ve darbe planlaması içerisinde olduğunu hem hayretle hem öfkeyle izledik. Ancak Türk milleti ve devleti diridir, basiret sahibidir, feraset sahibidir. Çok şükür devlet büyüklerimiz, cesaretle, kararlılıkla, küçücük bir tereddüt göstermeden hareket ettiler ve Türk milleti de kendisine yakışan fedakarlık ve cesareti gösterdi. Ülkenin her tarafında meydanları doldurdu ve tarihe şanlı bir sayfa yazılacak şekilde bu kalkışmayı hep birlikte Türk milleti önledi” diye konuştu.

“BİNLERCE KİŞİ BURAYA GELİRDİ, SİZLER VARLIĞINIZLA ONLARI TEMSİL EDİYORSUNUZ”

Son olarak Batı Trakya Türk azınlığına teşekkür eden Başkonsolos Akıncı sözlerini, “Sizlere büyük bir duyarlılık gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Dünyanın hiç bir yerinde demokratik yollarla seçilmiş bir hükümetin, oligarşik ve kendi içinde örgütlenmiş bir grup tarafından bir askeri darbeyle devrilmeye çalışılması kabul edilemez. Sizler de bu sıkıntımızı paylaştınız ve geçmiş olsun mesajlarınızı iletme hassasiyeti gösterdiniz. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Batı Trakya Türk toplumu, son derece barışçıl, demokrat, iyi niyetli bir toplum olduğu gibi, başta anavatan Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinde barışı ve demokrasiyi destekler. Siz bu iradenizi göstermek için toplumu temsilen burada yer alıyorsunuz. Şundan eminim; insanlar uzak yerlerden buraya çabucak gelme imkanı bulmuş olsa, 10 binlerce kişi buraya gelirdi. Sizler varlığınızla onları temsil ediyorsunuz. Bu çok önemli bir duygusal ortaklıktır. Biz sizleri hem soydaşınız, kardeşiniz olarak, hem de Türkiye ile Yunanistan arasında önemli bir barış köprüsü olarak görüyoruz. Bu iradeyi burada sergilemiş oldunuz. Allah milletimize ve devletimize böyle bir acı bir daha yaşatmasın ve yaşatmayacaktır. Güçlüyüz, devlet kurumları gereğini yapacaktır. Allah hiç birimize böyle acı günler yaşatmasın” diyerek tamamladı.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup