Anasayfa

06-08-2024
Eski Belediye Başkanı Haritopulos’tan yangınla mücadele için öneriler
Maronya – Şapçı eski Belediye Başkanı Dinos Haritopulos, bölgenin yangından korunması için acil ve koordineli müdahaleler gerektiğine dikkat çekti.
6 Ağustos 2024 Salı

Maronya – Şapçı eski Belediye Başkanı Dinos Haritopulos, bölgenin yangından korunması için acil ve koordineli müdahaleler gerektiğine dikkat çekti.

Haritopulos kaleme aldığı yazıda, son dönemde bölgede yaşanan ve büyük zararlara neden olan yangıların, Maronya – Şapçı Belediyesi’nin geniş ormanlık alana sahip olması nedeniyle yangın açısından büyük risk altında olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Yangınların söndürülmesinde emeği geçenleri kutlayan Haritopulos, ilgili kurumların kendi sorumlulukları çerçevesinde mevcut önlemleri iyileştirmesini, yeni veya tamamlayıcı tedbirler almasını, daha fazla inisiyatif ve eylem geliştirerek bölgenin yangınlardan koruması için hızla ve kararlılıkla harekete geçmesini istedi.

Haritopulos yangınla mücadele konusunda ilgili kurumların alabileceği önlemleri şöyle sıraladı:

- Maronya – Şapçı Belediyesi yangından korunma için ayırdığı bütçeyi arttırmalı, daha iyi organize olup bu alandaki hizmetlerini daha etkin şekilde koordine etmelidir. Ayrıca, mevcut olmayan yerlere su depoları inşa etmeli, mevcut olanları geliştirmeli ve daha fazla alana yaymalıdır.

- Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti, Doğu Makedonya - Trakya Belediyeler Birliğinin önerisini benimseyerek, belediyelerin acil durumlarla başa çıkabilmesi için gerekli ekipmanların temini amacıyla bir çağrı yapmalıdır. Ayrıca, dağlık bölgede yol yapımı, su depoları, su taşıma hatları ve yolların açılması gibi projelerin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte, Maronya-Sapçı Belediyesine yangın tehlikesinin olduğu dönemde sürekli denetim için bir drone tahsis edilmesi faydalı olacaktır.


-İtfaiye Teşkilatı, Şapçı İtfaiye Birimini güçlendirmeli ve C sınıfına yükseltmelidir.


-İlk ve Acil Yardım Merkezi (EKAV), Maronya - Şapçı Belediyesi sınırları içinde 24 saat hizmet verecek, tam donanımlı ve tam kadrolu bir ambulansın bulunacağı bir üs kurmalıdır.

Y Sağlık Bölge Müdürlüğü , Şapçı Sağlık Merkezini yeterli personel ile donatmalı ve yeterli ekipmanla teçhizatlandırmalıdır.

-Polis, Şapçı Polis Karakolunu (AT Saponlar) ve Şapçı Sınır Muhafaza Birimini güçlendirmelidir.

-İçişleri Bakanlığı, Maronya – Şapçı Belediyesine yangından korunma için verilen hibeleri önemli ölçüde artırmalı ve altı ay boyunca (Mayıstan ekime kadar) mevsimlik personel alımına izin vermelidir.

-İklim Değişikliği ve Sivil Savunma Bakanlığı, yerden ve havadan yangın söndürme araçlarının Yassıhöyük Barajı’na daha iyi erişebilmesi için projeler tasarlamalı ve inşa etmeli, ayrıca yangın durumunda daha kullanışlı hale getirecek diğer altyapıları (örneğin, su çekme yöntemleri) oluşturmalıdır. Ayrıca, Maronya – Şapçı Belediyesi sınırları içinde daha fazla yangın gözetleme kulesi ve gözlem noktası inşa edilmelidir.

Haberler


Büyük Müsellim’deki geleneksel Hıdırellez etkinliği 4 Mayıs’ta

2024’te küresel savunma harcamalarında patlama

BTAYTD Kadınlar Kolundan Mustafçova Belediyesine ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencileri lagünleri yerinde inceledi

İskeçe’de kivi üreticilerine yapay zekâ eğitimi

Küçük işletmelere FPA kolaylığı geliyor

İspanya’da hayat normale dönüyor

Homburg Derneği, Türk-Alman Lale Festivali’ne katıldı

İspanya ve Portekiz’de milyonlarca kişiyi etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor

Duban ailesinin sünnet mevlidine yoğun katılım

Batı Trakya’dan Hayrettin İmam Efendi, Fenerbahçe U15 takımına davet edildi

Selanik’te Yunanistan ve Türkiye heyetleri arasında güven artırıcı önlemler görüşüldü