Anasayfa

06-08-2024
Kikilias’tan orman yangınlarıyla ilgili gözdağı
İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, ülkenin Vari, Magula ve Domokos bölgelerinde son günlerde çıkan orman yangınlarında rolleri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin "davranışlarının bedelini ödeyeceğini" söyledi.
6 Ağustos 2024 Salı

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, ülkenin Vari, Magula ve Domokos bölgelerinde son günlerde çıkan orman yangınlarında rolleri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin "davranışlarının bedelini ödeyeceğini" söyledi.

Kikilyas, basınına yaptığı açıklamada, yangınların detaylı bir şekilde araştırılacağını ifade etti.

Yeni ceza kanununun ihmalkarlık nedeniyle çıkan yangınlar için 10 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne işaret eden Kikilyas, gözaltına alınanların "davranışlarının bedelini ödeyeceğini", suçluların en kısa zamanda adalet önüne çıkarılacağını belirtti.

Öte yandan, Yunanistan’da son 24 saatte 52 orman yangını çıktığı kaydedildi.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatından yapılan açıklamada, bu yangınlardan 42’sinin ilk aşamada kontrol altına alındığı, 10’u ile mücadelenin havadan ve karadan devam ettiği bildirildi.

Haberler


Seyyid Ali Sultan Dergahı inanç önderlerinden Mustafa Trampa’ya ziyaret

Hükümet – çiftçi görüşmeleri öncesi komite krizi

Kış sezonu indirim dönemi başladı

BTAYTD olağan genel kurula hazırlanıyor

İskeçe’de 5 kişilik suç şebekesi çökertildi

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Miraç Kandili mesajı

Kar ve buzlanma nedeniyle Kozlukebir ve Mustafçova’da okullar tatil

Soğuk hava ve kar uyarısı

Azınlığın iradesi nerede, milletvekili nerede?

Dedeağaç’ta fırtına büyük hasara yol açtı

Çiftçiler diyaloğa “evet”, mitinge “hayır” dedi

YTB Başkanı Turus: “Batı Trakya Türk Azınlığının müftü seçme hakkı ihlal ediliyor”