Anasayfa

06-08-2024
Kikilias’tan orman yangınlarıyla ilgili gözdağı
İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, ülkenin Vari, Magula ve Domokos bölgelerinde son günlerde çıkan orman yangınlarında rolleri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin "davranışlarının bedelini ödeyeceğini" söyledi.
6 Ağustos 2024 Salı

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, ülkenin Vari, Magula ve Domokos bölgelerinde son günlerde çıkan orman yangınlarında rolleri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin "davranışlarının bedelini ödeyeceğini" söyledi.

Kikilyas, basınına yaptığı açıklamada, yangınların detaylı bir şekilde araştırılacağını ifade etti.

Yeni ceza kanununun ihmalkarlık nedeniyle çıkan yangınlar için 10 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne işaret eden Kikilyas, gözaltına alınanların "davranışlarının bedelini ödeyeceğini", suçluların en kısa zamanda adalet önüne çıkarılacağını belirtti.

Öte yandan, Yunanistan’da son 24 saatte 52 orman yangını çıktığı kaydedildi.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatından yapılan açıklamada, bu yangınlardan 42’sinin ilk aşamada kontrol altına alındığı, 10’u ile mücadelenin havadan ve karadan devam ettiği bildirildi.

Haberler


İskeçe’deki kapalı yüzme havuzu ağustos ayı boyunca kapalı olacak

ELAS Partisi siyasi örgütlenme sürecini başlattı

Doğu Makedonya - Trakya’da uyuşturucu operasyonu: Bir haftada 22 gözaltı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda kayıt krizi: Bazı öğrencilerin kayıtları iptal edildi

Çanakkale – Limni feribot seferleri başladı

Rodop ilinde yangın riski yüksek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anma töreni düzenlendi

Poros Adası’nda su sıkıntısı nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

AP’de Yunanistan’da hukukun üstünlüğüne ilişkin endişeler bir kez daha gündeme geldi

Gümülcine’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anıldı

Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete vefatının dördüncü yılında anıldı

10 milyon euroluk STEP programı tanıtıldı