Anasayfa

06-08-2024
Kikilias’tan orman yangınlarıyla ilgili gözdağı
İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, ülkenin Vari, Magula ve Domokos bölgelerinde son günlerde çıkan orman yangınlarında rolleri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin "davranışlarının bedelini ödeyeceğini" söyledi.
6 Ağustos 2024 Salı

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, ülkenin Vari, Magula ve Domokos bölgelerinde son günlerde çıkan orman yangınlarında rolleri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin "davranışlarının bedelini ödeyeceğini" söyledi.

Kikilyas, basınına yaptığı açıklamada, yangınların detaylı bir şekilde araştırılacağını ifade etti.

Yeni ceza kanununun ihmalkarlık nedeniyle çıkan yangınlar için 10 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne işaret eden Kikilyas, gözaltına alınanların "davranışlarının bedelini ödeyeceğini", suçluların en kısa zamanda adalet önüne çıkarılacağını belirtti.

Öte yandan, Yunanistan’da son 24 saatte 52 orman yangını çıktığı kaydedildi.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatından yapılan açıklamada, bu yangınlardan 42’sinin ilk aşamada kontrol altına alındığı, 10’u ile mücadelenin havadan ve karadan devam ettiği bildirildi.

Haberler


ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı

Mucize Tiyatrosu sezonu renkli etkinliklerle kapattı

Dışişleri Bakanlığında yeni dönem: Daimi İdari Bakan Yardımcılığı geliyor

Hükümetin önerdiği anayasa reformu mecliste görüşülmeye başlandı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Sofya’da görüştü

Yunanistan’da uyuşturucu kullanımında tehlikeli yükseliş

TOÇEK Tiyatro Topluluğu Konya’da ayakta alkışlandı

Yonca üreticileri için de minimis başvuruları bugün başlıyor

Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin