Anasayfa

06-08-2024
Kikilias’tan orman yangınlarıyla ilgili gözdağı
İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, ülkenin Vari, Magula ve Domokos bölgelerinde son günlerde çıkan orman yangınlarında rolleri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin "davranışlarının bedelini ödeyeceğini" söyledi.
6 Ağustos 2024 Salı

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, ülkenin Vari, Magula ve Domokos bölgelerinde son günlerde çıkan orman yangınlarında rolleri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin "davranışlarının bedelini ödeyeceğini" söyledi.

Kikilyas, basınına yaptığı açıklamada, yangınların detaylı bir şekilde araştırılacağını ifade etti.

Yeni ceza kanununun ihmalkarlık nedeniyle çıkan yangınlar için 10 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne işaret eden Kikilyas, gözaltına alınanların "davranışlarının bedelini ödeyeceğini", suçluların en kısa zamanda adalet önüne çıkarılacağını belirtti.

Öte yandan, Yunanistan’da son 24 saatte 52 orman yangını çıktığı kaydedildi.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatından yapılan açıklamada, bu yangınlardan 42’sinin ilk aşamada kontrol altına alındığı, 10’u ile mücadelenin havadan ve karadan devam ettiği bildirildi.

Haberler


ABTTF: “EEDA raporunda Batı Trakya Türk toplumunun sorunları görmezden gelindi”

Doğu Makedonya - Trakya bölgesinde nüfus hızla eriyor

Gümülcine Kılıç Anıtı’nda müzik ziyafeti

Miçotakis: ’NATO üyesi ülkelerin hassasiyetleri dikkate alınmalı’

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri

Hüseyin Zeybek’ten sulama projeleri için ayrılacak 80 milyon euro hakkında soru önergesi

Yassıköy Belediye Meclis Başkanlığı ve Belediye Komisyon üyeleri belirlendi

Ankara’da tarihi NATO Zirvesi ikinci gününde devam ediyor

300 euroluk emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Gümülcine Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları başlıyor

Müftü Trampa Edirne’de Eğitime Destek Platformu toplantısına katıldı

Şapçı, Via Egnatia Festivali konserine ev sahipliği yaptı