Anasayfa


29-04-2015
İskeçe Müftülüğü’nün Kutlu Doğum etkinliğine yoğun ilgi
İskeçe Seçilmiş Müftülüğü, 24 Nisan Cuma günü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.
29 Nisan 2015 Çarşamba

İskeçe’deki etkinliğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kutlu Doğum etkinliğinde İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yanısıra Türkiye’den Gazeteci – Yazar Ahmet Taşgetiren, Yazar Abdullah Sert “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinlik İskeçe’nin Misfaklı köyünde bulunan Apollon salonunda gerçekleştirildi. Hafız Rıdvan Topçu’nun sunumunu yaptığı Kutlu Doğum etkinliği İskeçe Müftülüğü’ne bağlı din görevlilerinin okuduğu ilahilerle başladı. Ardından Türkiye’den gelerek etkinliğe katılan Kurra Hafız Abdurrahman Bozan Kur’an-ı Kerim okudu.

“BU MEMLEKETTE BİZANS OYUNLARI BİTMEZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptı. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden müftü Mete, etkinliğin salonunu değiştirmek zorunda kalındığı için katılımcılardan özür diledi. Müftü Mete “Bu memlekette bizans oyunları bitmez. Bazen siyah renkli gelir, bazen beyaz renkli gelir” diyerek son anda yapılmak zorunda kalınan salon değişikliğine değindi. Mete, birkaç yıl önce kapalı spor salonunda yaptıkları etkinlikte bomba ihbarı yapıdlığını hatırlatarak, “Bu yıl da birileri bir şeyler yapmak istedi ve bizi salonu değiştirmek zorunda bıraktı” dedi. Müftü Mete konuşmasını Türkiye’den gelen misafirlere ve diğer yetkililere teşekkür ederek tamamladı. Hatırlanacağı üzere daha önce yapılan duyurularda etkinliğin Politia düğün salonunda yapılacağı ifade edilmişti.

“GÖSTERDİĞİNİZ GAYRETİ GÖRÜP DE SAYGI DUYMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Sizlerin bu salonlara sığmayan coşkunuzu görüp de heyecanlanmamak mümkün değil. Varlığınızı, birliğinizi, değerlerinizi, maneviyatınızı, geleneklerinizi korumak için gösterdiğiniz gayreti görüp de saygı duymamak mümkün değil. Bundan mutlu olmamak mümkün değil.” diyerek etkinliği düzenleyen İskeçe Müftülüğü’ne ve katılımcılara teşekkür etti.

Etkinliğe Türkiye’den İpsala Kaymakan Vekili Ahmet Keser, BTTDD Derneği İzmit Şubesi Başkanı Lütfi Bodur ve beraberindeki heyet katılırken, Batı Trakya’dan ise Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi