Anasayfa

12-08-2024
Varnava bölgesinde yangın korkutuyor!
Başkent Atina’nın doğusunda bulunan Varnava bölgesinde dün (11 Ağustos Pazar) öğleden sonra başlayan yangın nedeniyle dokuz köyün tahliye edildiği bildirildi. Henüz kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilenlere geçici konaklama sağlayacak özel bir platform kuruldu.
12 Ağustos 2024 Pazartesi

Başkent Atina’nın doğusunda bulunan Varnava bölgesinde dün (11 Ağustos Pazar) öğleden sonra başlayan yangın nedeniyle dokuz köyün tahliye edildiği bildirildi. Henüz kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilenlere geçici konaklama sağlayacak özel bir platform kuruldu.

Bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığı, yangına 32 hava aracı ve 500’ün üzerinde itfaiyeci ile müdahale edildiği belirtildi.

Alevlerin yerleşim birimlerine ulaşması nedeniyle dokuz köy tahliye edildi. Polis ve gönüllülerin yangın nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşları kurtardıkları aktarıldı.

Dumanlar başkent Atina’ya kadar ulaşırken, yetkililer vatandaşlara gerekmediği sürece dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da yangın sebebiyle artan sağlık ihtiyaçlarına karşı Nea Makri ve Kapandritios’taki sağlık merkezleri ile Atina’daki bazı hastanelerin yüksek alarm durumunda bulunduğu duyuruldu.

GEÇİCİ KONAKLAMA
Bu arada, yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilenlere geçici konaklama sağlayacak özel bir platform kuruldu.

Yunanistan Otelcilik Derneği tarafından kurulan platformun, yerel yönetimlerin sunduğu yardımlara ek olarak hizmet vereceği belirtilirken, Atina Olimpiyat Spor Kompleksi (OAKA) ile Kifisia’daki Zirinia Spor Salonunun da vatandaşların konaklaması için açıldığı kaydedildi.

Yunanistan İtfaiyeTeşkilatı Sözcüsü Vasilios Vathrakoyannis, yangın nedeniyle çok sayıda evin hasar gördüğünü söyledi.

Bölgede rüzgarların fırtına şiddetine ulaştığını ve alevlerin yüksekliğinin 25 metreye ulaştığını aktaran Vathrakoyannis, polisin, çoğunluğu yaşlı ve uyarıları dikkate almayan 200’den fazla kişiyi tahliye ettiğini kaydetti.

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, perşembe gününe kadar hava koşulları nedeniyle vatandaşları artan orman yangınları konusunda uyarırken, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias da ülkenin yarısının "kırmızı alarm" altında olacağını belirtti.

Yangın nedeniyle Başbakan Kiriakos Miçotakis de tatilini yarıda bırakarak Atina’ya döndü.

FOTO: AA

Haberler


Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde

Sivrisineklere karşı havadan ilaçlama başladı

ABTTF’den Yunanistan Dışişleri Bakanlığına tepki: “Toplumumuzun kimliği inkâr ediliyor”

Özgür Ferhat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını Tarım Bakanlığına iletti

Edirne Dini İhtisas Merkezi Balkanlar’a da hizmet verecek

‘Thisavros Barajı’ndaki su kesintisi bölge tarımını tehdit ediyor’

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor