Anasayfa

18-08-2024
Yağlı güreş İskeçe ovasına geri döndü
İskeçe‘nin ova bölgesinde uzun yıllar önce yapılan yağlı güreşler yarım yüzyılı aşan bir süre sonra geri döndü. İskeçe iline bağlı Kırköy’de Birinci Ova Güreş Festivali yapıldı.
18 Ağustos 2024 Pazar



İskeçe‘nin ova bölgesinde uzun yıllar önce yapılan yağlı güreşler yarım yüzyılı aşan bir süre sonra geri döndü.
İskeçe iline bağlı Kırköy’de Birinci Ova Güreş Festivali yapıldı.

İskeçe Ova Kültür Dayanışma Kardeşlik Derneği tarafından düzenlenen yağlı güreş festivali, 18 Ağustos Pazar günü gerçekleştirildi.

Etkinlikte İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları Ekibi ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Yağlı güreş festivaline İskeçe ova bölgesinin yanı sıra farklı bölgelerden güreşçiler katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını İskeçe Kardeşlik Dernneği başkanı Ömer Muzafferoglu yaptı. Kalabalık bir katılımın olduğu festival, etkinliğe katkı sağlayan kurumlara plaket verilmesi ile devam etti. Etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Muavin Konsolos Barış Çulha,, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, İnhanli (Topiros) Belediye Başkanı Thomas Miroğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, BAKEŞ Başkanı Huseyin Bostancı, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak, Eyalet Meclis Üyeleri Fatih İsmailko ve Salih Yörük, yerel yöneticiler, dernek yöneticileri ve çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor