Anasayfa


18-07-2016
DEB Partisi: “Seçilmiş müftülerimizin yanındayız”
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe ve Gümülcine Seçilmiş Müftülükleriyle ilgili olarak son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yayımladı.
18 Temmuz 2016 Pazartesi

DEB Partisi Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yanında olduğunu vurguladı.

DEB Partisi’nden yapılan yazılı açıklama şöyle: “Yakın bir tarihte Gümülcine’de, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in ve kendisiyle çekim yapmak isteyen televizyon kanalının Eski Camii’ne girişlerinin engellenmek istenmesi, tarafımızdan kabul edilecek bir davranış değildir.

Hele hele genç yaşta beklenmedik bir şekilde vefat eden rahmetli evladımız Gökçepınarlı Ahmet Katunlu için düzenlenen cenaze merasimini iğrenç emelleri için kullanıp, devletin tayinli müftüsü tarafından girişilen provokatif teşebbüsler netice vermeyince, ırkçı ve faşist gazeteler ürettikleri hayal ürünü senaryo ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmışlar ve asılsız haberler üretmişlerdir. Bu hayal ürünü senaryo ile İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye asılsız ve mesnetsiz ithamlarda bulunmuşlardır.

Başta DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş olmak üzere cenaze merasiminde hiç bulunmamış bazı kurum başkanları da bu kirli senaryonun içine sokulmuştur ve kendilerine iftiralar atılmıştır. Bu kamuoyunu yanıltan iftira yüklü haberin sorumluları yargı önünde hiç kuşkusuz hesap vereceklerdir.

DEB Partisi olarak, Gümülcine ve İskeçe’de halkımız tarafından seçilmiş müftülerimizin yanında olduğumuzu, onlara yapılmış her hakaretin azınlığımızın özgür iradesine yapılmış olarak kabul ettiğimizi ve son dönemde müftülerimize yapılanları esefle kınadığımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız.”

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup