Anasayfa

23-08-2024
Hüseyin Zeybek: “Hayvan besicilerini destekliyor ve hükümetten acil eylem planı talep ediyoruz’
Iskeçe ili Yeni Sol Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek, Tarım ve Gıda Bakanlığı’na gönderdiği yazıyla küçükbaş hayvan besicilerinin veba salgını nedeniyle karşılaştıkları sorunları vurgulayarak destek talep etti. Zeybek, sözkonusu yazıda soruna karşı hükümet politikasının olmadığını vurgulayarak hayvancılıkla uğraşan besicilere yönelik destek ihtiyacını dile getirdi.
23 Ağustos 2024 Cuma

Iskeçe ili Yeni Sol Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek, Tarım ve Gıda Bakanlığı’na gönderdiği yazıyla küçükbaş hayvan besicilerinin veba salgını nedeniyle karşılaştıkları sorunları vurgulayarak destek talep etti. Zeybek, sözkonusu yazıda soruna karşı hükümet politikasının olmadığını vurgulayarak hayvancılıkla uğraşan besicilere yönelik destek ihtiyacını dile getirdi.

Doğu Makedonya-Trakya bölgesinde küçük baş hayvan besicileri, hayvanlarının hastalık nedeniyle yok edilmesinden dolayı ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Zeybek, artan yem maliyetlerinin yanısıra önerilen tazminatların besicilerin zararını gerçek anlamda karşılamadığını kaydetti.

Zeybek konuyla ilgili açıklamasında şunları ifade etti:
Yeni Sol Partisi olarak, hayvancılık derneklerinin haklı talepleri ve önerilerini destekliyor ve bu doğrultuda:
1) Veba nedeniyle telef olan hayvanların gerçek değerinin göz önünde bulundurulması gerektiğine vurgu yapılarak tazminatın artırılmasını.
2) Yem alımı ve hayvan çiftliklerinin dezenfeksiyon masraflarının karşılanması için acil mali destekte bulunulmasını.
3) Besicilerin işletmelerini tekrar verimli hale getirebilmesi için uygun koşullarda faizsiz kredi uygulanmasını
4) Kırsal veteriner kliniklerinin desteklenmesi ve sağlık krizlerine etkili bir şekilde müdahale edilmesini sağlamak için veterinerlik hizmetlerinde personel alımını talep etmekteyiz.

Hayvancılık İşletmelerinin 2024 yılında kendilerini korumasız ve devlet tarafından terk edilmiş hissetmeleri düşünülemez. Yeni Sol Partisi, Tarım ve Gıda Bakanlığı’nı sorumluluklarını üstlenmeye hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliği için ekonomik güvenliğin sağlanması ve önerilen tedbirlerin derhal uygulaması gerektiğini vurgulamaktadır.”


Haberler


Aynoroz’da 5,3 büyüklüğünde deprem

Soydaşlar Başkonsolosluğun bayramlaşma töreninde buluştu

Panathinaikos başantrenörü Ataman ve kulüp sahibi Yannakopulos’a ceza

Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçişlerde yoğunluk yaşanıyor

Olimpiakos, Panathinaikos AKTOR’u yenerek final serisinde 2-1 öne geçti

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Ahmet Kurt’dan bayram mesajı

Caner İmam’dan bayram tebriği

Erdem Hüseyin’den Kurban Bayramı mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği