Anasayfa

27-08-2024
AB’den Yunanistan’a 101,5 milyon euro destek
Avrupa Birliği (AB), geçen yıl sel felaketinden etkilenen 5 üye ülkeye 1 milyar euronun üzerinde yardım sağlayacak.
27 Ağustos 2024 Salı

Avrupa Birliği (AB), geçen yıl sel felaketinden etkilenen 5 üye ülkeye 1 milyar euronun üzerinde yardım sağlayacak.

AB Komisyonu, 2023’te şiddetli sellerin yaşandığı İtalya, Slovenya, Avusturya, Yunanistan ve Fransa’ya AB Dayanışma Fonu’ndan mali destek sağlanmasına yönelik teklifini açıkladı.

Açıklamada, yardım paketiyle İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesine 378,8 milyon euro, Toskana bölgesine 67,8 milyon euro, Slovenya’ya 428,4 milyon euro, Avusturya’ya 5,2 milyon euro, Yunanistan’a 101,5 milyon euro ve Fransa’ya 46,7 milyon euro verileceği belirtildi.

Desteğin hasarlı altyapının onarımı, kültürel mirasın korunması ve temizlik operasyonlarının yürütülmesi de dahil olmak üzere acil durum ve kurtarma operasyonlarının maliyetlerinin bir kısmını karşılayacağı kaydedilen açıklamada, yardımın AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylandıktan sonra sağlanacağı bildirildi.

Haberler


Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi