Anasayfa

28-08-2024
Yunan Ombudsmanı ülkede hukukun üstünlüğünün ihlaline dikkat çekti
Politico haber portalında yayımlanan “Yunanistan, adaletin kayıp gitmesine izin veren ülke” başlıklı makalede, Yunanistan’da hukukun üstünlüğünün durumu ele alındı.
28 Ağustos 2024 Çarşamba

Politico haber portalında yayımlanan “Yunanistan, adaletin kayıp gitmesine izin veren ülke” başlıklı makalede, Yunanistan’da hukukun üstünlüğünün durumu ele alındı.

Tempe’deki tren kazası, Pylos gemi enkazı ve yasa dışı telefon dinlemelerine atıfta bulunulan makalede Yunan Ombudsmanı Andreas Pottakis’in sözlerine de yer verildi. Ülkede belirli olayları önemsiz göstermeye yönelik sistematik ve koordineli bir çaba olduğu hissinin bulunduğuna dikkat çeken Pottakis, bunun da “örtbas etme girişimi şüphelerini” ve “siyasi liderliğin de dahil olabileceği” ihmalkarlığa yol açtığını kaydetti.

“ÜLKEMİZ TOPLUMUMUZUN ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İHLAL ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu konuyla ilgili olarak, “Yunan Ombudsmanı’nın ülkemiz Yunanistan’da hukukun üstünlüğünün sistematik ihlalinde hükümetin aktif rolünün olabileceğine yönelik sözleri oldukça dikkate değer. Geçtiğimiz günlerde on dört insan hakları ve medya özgürlüğü kuruluşu tarafından yapılan ortak açıklamada da ülkemizde hukukun üstünlüğünün giderek kötüleşmesinde hükümetin sorumluluğuna atıfta bulunulmuştu. Zira yine gerek Avrupa Parlamentosu’nun Şubat 2024’te aldığı kararda, gerekse de ABTTF’nin de yazılı katkıda bulunduğu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun 2024 raporunda ülkemizde hukukun üstünlüğünün ciddi tehdit altında olduğu ifade edilmişti. Batı Trakya Türk toplumu olarak biz bu durumu yıllardır bizzat tecrübe ediyoruz. Hükümetlerin değişmesine rağmen ülkemiz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu ile ilgili aleyhindeki kararları 16 yılı aşkın süredir uygulamıyor. Bilinçli olarak bahse konu kararları siyasileştiren ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin tüm uyarılarına rağmen sürekli zamana oynayan ülkemiz, toplumumuzun örgütlenme özgürlüğünü ihlal etmeyi sürdürüyor.” açıklamasında bulundu.


Haberler


ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi