Anasayfa

02-09-2024
AB’de kimler tatil yapamıyor?
Avrupa Birliği’nde (AB) bir haftalık tatil ücretini karşılayamayan ülkeler sıralamasında Yunanistan dördüncü oldu.
2 Eylül 2024 Pazartesi

Avrupa Birliği’nde (AB) bir haftalık tatil ücretini karşılayamayan ülkeler sıralamasında Yunanistan dördüncü oldu.

Euronews’un haberine göre, 2023 yılında nüfusunun yüzde 60’ı bir haftalık tatil için para ayıramayan Romanya birinci oldu. İkinciliği yüzde 44 ile Bulgaristan alırken, yüzde 43 ile Macaristan üçüncü ve yine aynı oranla Yunanistan dördüncü oldu.

İspanya’da, bir haftalık tatili karşılayamayan nüfus oranı yüzde 33, İtalya’da yüzde 32, Fransa ve Almanya’da sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 23 olarak kaydedildi.

Eurostat’a göre, kişi başına düşen ortalama turizm harcaması Avrupa ülkeleri arasında önemli ölçüde farklılık gösteriyor.

2022’de Lüksemburg gecelik 175 euro ile en yüksek turizm harcamasına sahip ülke oldu. Onu 154 euro ile Avusturya takip etti. AB ortalaması ise 87 euro olarak belirlendi.

Söz konusu rakamlar, belirtilen ülkeyi ziyaret eden turistlerin ne kadar harcadığından ziyade, turistlerin ikamet ettikleri ülkeye göre harcamalarını yansıtıyor.


Haberler


Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İzmit ve Soma’da anılacak

Merhum Müftü Ahmet Mete vefatının dördüncü yılında anılıyor

Burhan Baran: İskeçe’nin sel ve yangınlara karşı korunması yetersiz

GPO anketi: Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, hükümete memnuniyetsizlik artıyor

BTTÖB’den piyano resitali ve şan dinletisi

Mustafa Şentop: “Batı Trakya’daki kardeşlerimiz hiçbir zaman yalnız değildir”

Denizde fenalaşan 73 yaşındaki kişi hayatını kaybetti

Gümülcineli Sema, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bölüm birincisi olarak bitirdi

İTB Gençlik Kolu üyeleri Karasu kıyısındaki piknikte buluştu

Borçlulara yeni düzenlemeler geliyor

Marfin Bankası saldırısıyla bağlantılı şüpheli İngiltere’de gözaltında

İskeçe Müftülüğünden Kur’an Kursu öğreticilerine hizmet içi eğitim semineri