Anasayfa

02-09-2024
AB’de kimler tatil yapamıyor?
Avrupa Birliği’nde (AB) bir haftalık tatil ücretini karşılayamayan ülkeler sıralamasında Yunanistan dördüncü oldu.
2 Eylül 2024 Pazartesi

Avrupa Birliği’nde (AB) bir haftalık tatil ücretini karşılayamayan ülkeler sıralamasında Yunanistan dördüncü oldu.

Euronews’un haberine göre, 2023 yılında nüfusunun yüzde 60’ı bir haftalık tatil için para ayıramayan Romanya birinci oldu. İkinciliği yüzde 44 ile Bulgaristan alırken, yüzde 43 ile Macaristan üçüncü ve yine aynı oranla Yunanistan dördüncü oldu.

İspanya’da, bir haftalık tatili karşılayamayan nüfus oranı yüzde 33, İtalya’da yüzde 32, Fransa ve Almanya’da sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 23 olarak kaydedildi.

Eurostat’a göre, kişi başına düşen ortalama turizm harcaması Avrupa ülkeleri arasında önemli ölçüde farklılık gösteriyor.

2022’de Lüksemburg gecelik 175 euro ile en yüksek turizm harcamasına sahip ülke oldu. Onu 154 euro ile Avusturya takip etti. AB ortalaması ise 87 euro olarak belirlendi.

Söz konusu rakamlar, belirtilen ülkeyi ziyaret eden turistlerin ne kadar harcadığından ziyade, turistlerin ikamet ettikleri ülkeye göre harcamalarını yansıtıyor.


Haberler


Batı Trakya’da 12 mavi bayrak ödüllü plaj bulunuyor

Gümülcine Müftülüğünden Kuzey Makedonya’ya kültür gezisi

Kuçumbas Maronya– Şapçı Belediye yönetimiyle bir araya geldi

Gümülcine’de işletmelere yönelik vergi ve iş hukuku semineri

Ressam Füsun Suka, Trakyalı Sanatçılar Sergisi’nde eserlerini sanatseverlerle buluşturdu

Tasulas: “Yunanistan-Türkiye sınırları tartışmaya kapalıdır”

BM’de “Türk Boğazları” gerilimi: Türkiye’den Yunanistan’a sert yanıt

Yerapetritis ile Bin Ferhan Atina’da görüştü

Zeybek: “Çiftçiye ‘borçlusun, öde’ deniliyor ama gerekçe açıklanmıyor”

“Batı Trakya” demek Cumhurbaşkanına serbestse, azınlık derneğine neden yasak?

Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhakı kutlandı

Panionios’u çalıştıran Yunus Öçal’a göre sporcular iki ülke arasında köprü oluşturuyor