Anasayfa


20-07-2016
“Demokrasi Şehitleri” için Gümülcine Eski Camii’de mevlit okutuldu
Gümülcine Müftülüğü Türkiye’de Fettullahçı Terör Örgütü’nün yaptığı darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okuttu.
20 Temmuz 2016 Çarşamba



Mevlit 20 Temmuz Çarşamba günü öğle namazından sonra gerçekleştirildi.

Gümülcine Eski Camii’nde Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri tarafından okunan mevlide çok sayıda soydaş katıldı. Mevlid törenine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, başkonsolosluk çalışanları ve azınlık kurum başkanları katıldı. Mevlidin duasını Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı.

Mevlit sonrası Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türkleri adına Türk milletine ve Türkiye devletine geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca müftü Şerif, 22 Temmuz Cuma günü, İstanbul’da yaşanan olaylar sırasında yaşamını yitiren Batı Trakyalı gazeteci Mustafa Cambaz için doğduğu köy olan Rodop ilinin Menetler köyünde Cuma namazı sonrası mevlit okutulacağını söyledi. Müftü İbrahim Şerif başta civar köylerden olamak üzere, tüm Batı Trakya Türk halkını Menetler köyüne davet etti.

Daha sonra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu söz alarak, Türkiye’de yaşanan gelişmelerden herkesin büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti.

Başkonsolos Akıncı sözlerine şöyle devam etti: “Türk milleti tarihinin her döneminde kahraman yetiştirmiştir. Yine bu millet meydanlarda kahramanlık yazmıştır. Günlük hayatın içinde olan insanlar sokaklarda tankların önüne serildi ve şehitler verdi. Bu milletimize şükrediyoruz. Zaman içinde kurumlarımız kendilerini toparlayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben sizlere duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Batı Trakya Türk toplumu duygularını, düşüncülerini ve tepkilerini ağırbaşlılık içerisinde veren, kendine has derinliği olan, ifade tarzında belli bir üslubu olan toplumdur. Her zaman birlik ve beraberlik diyoruz. Bunu anlamak için daha ayan beyan bir ortam bulamayız. Herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Dualarımızı ve ortak duygularımızı esirgemeyelim. Buna her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Her zaman birlik ve beraberliğimizi koruyalım.”


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler