Anasayfa

04-09-2024
Dendias: ‘Trakya’da savunma kalkanı oluşturmak anayasal zorunluluk ve siyasi öncelik’
Savunma Bakanı Nikos Dendias 3 Eylül Salı günü Meriç iline yaptığı ziyarette, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in hedefinin Yunan Silahlı Kuvvetleri tarihinin en güçlü ordusunu kurmak olduğunu vurguladı.
4 Eylül 2024 Çarşamba

Savunma Bakanı Nikos Dendias 3 Eylül Salı günü Meriç iline yaptığı ziyarette, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in hedefinin Yunan Silahlı Kuvvetleri tarihinin en güçlü ordusunu kurmak olduğunu vurguladı.

Dendias ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, “Trakya’da savunma kalkanı oluşturulması sadece anayasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda hükümet için en önemli siyasi önceliktir.” diye konuştu.

Başbakan Miçotakis’in Yunanistan tarihinin en güçlü ordusunu kurma hedefinde olduğunu belirten Dendias, bunun için en modern teknolojilerinin bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Meriç’deki temaslarının ardından Semadirek’e geçen Savunma Bakanı, adanın ulusal çıkarlar açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Dendias’ın ziyareti, Meriç Deltası ve Yunanistan - Türkiye sınırında yaptığı incelemelerle sona erdi.

Haberler


Başbakan Miçotakis, Selanik’teki saldırıların faillerinin yakalanacağını söyledi

Çocuk başına 150 eroluk destek ödemesi: Kimler aldı, kimler bekleyecek?

Selanik’teki orman yangınında baba ve 12 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

FUEN’in “2025 Yılında Azınlıkların Eğitim Durumu ve Son Gelişmeler” raporu yayımlandı

Şükran Raif’in acılı günü

Selanik’te YDP yöneticilerini hedef alan üst üste üç saldırı

Eski kimliklerle yurt dışına çıkış 3 Ağustos’tan sonra mümkün olmayacak

İskeçe Azınlık Lisesi mezunu Fatma Bandak üniversiteden birincilikle mezun oldu

OTE haftada 4 gün çalışma uygulamasını deneyecek

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Gündem Gazetesine 30. yıl kutlaması

AB’de küçük paketlere 3 euroluk yeni gümrük vergisi uygulaması başlıyor

Elektrikli skuter kullanımına ilişkin trafik düzenlemesi getirilecek