Anasayfa

04-09-2024
Dendias: ‘Trakya’da savunma kalkanı oluşturmak anayasal zorunluluk ve siyasi öncelik’
Savunma Bakanı Nikos Dendias 3 Eylül Salı günü Meriç iline yaptığı ziyarette, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in hedefinin Yunan Silahlı Kuvvetleri tarihinin en güçlü ordusunu kurmak olduğunu vurguladı.
4 Eylül 2024 Çarşamba

Savunma Bakanı Nikos Dendias 3 Eylül Salı günü Meriç iline yaptığı ziyarette, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in hedefinin Yunan Silahlı Kuvvetleri tarihinin en güçlü ordusunu kurmak olduğunu vurguladı.

Dendias ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, “Trakya’da savunma kalkanı oluşturulması sadece anayasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda hükümet için en önemli siyasi önceliktir.” diye konuştu.

Başbakan Miçotakis’in Yunanistan tarihinin en güçlü ordusunu kurma hedefinde olduğunu belirten Dendias, bunun için en modern teknolojilerinin bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Meriç’deki temaslarının ardından Semadirek’e geçen Savunma Bakanı, adanın ulusal çıkarlar açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Dendias’ın ziyareti, Meriç Deltası ve Yunanistan - Türkiye sınırında yaptığı incelemelerle sona erdi.

Haberler


Filenin Sultanları ŞAMPİYON!

Olimpos Dağı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi

Yunan - Türk İş Derneğinde yeni yönetim göreve başladı

Türkiye’den gelen heyet Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileriyle görüştü

Siber saldırı nedeniyle yayınlarımıza ara vermek zorunda kaldık

Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 31. yıl dönümünde kabri başında anıldı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dr. Sadık Ahmet’i andı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dr. Sadık Ahmet mesajı

TİKA Başkanı Abdullah Eren’den Dr. Sadık Ahmet’i anma mesajı

Gümülcineli Eslem Mehmet, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini birincilikle tamamladı

Gümülcine Belediyesinde yangın sezonu hazırlıkları değerlendirildi

Bekirli şampiyon oldu, Çepelli Kartalları çocuklar kategorisinde kupayı kazandı