Anasayfa

04-09-2024
Dendias: ‘Trakya’da savunma kalkanı oluşturmak anayasal zorunluluk ve siyasi öncelik’
Savunma Bakanı Nikos Dendias 3 Eylül Salı günü Meriç iline yaptığı ziyarette, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in hedefinin Yunan Silahlı Kuvvetleri tarihinin en güçlü ordusunu kurmak olduğunu vurguladı.
4 Eylül 2024 Çarşamba

Savunma Bakanı Nikos Dendias 3 Eylül Salı günü Meriç iline yaptığı ziyarette, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in hedefinin Yunan Silahlı Kuvvetleri tarihinin en güçlü ordusunu kurmak olduğunu vurguladı.

Dendias ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, “Trakya’da savunma kalkanı oluşturulması sadece anayasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda hükümet için en önemli siyasi önceliktir.” diye konuştu.

Başbakan Miçotakis’in Yunanistan tarihinin en güçlü ordusunu kurma hedefinde olduğunu belirten Dendias, bunun için en modern teknolojilerinin bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Meriç’deki temaslarının ardından Semadirek’e geçen Savunma Bakanı, adanın ulusal çıkarlar açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Dendias’ın ziyareti, Meriç Deltası ve Yunanistan - Türkiye sınırında yaptığı incelemelerle sona erdi.

Haberler


Çipras’tan İsrail’e yaptırım ve Filistin’i tanıma çağrısı

Batı Nil virüsü vakalarındaki artış nedeniyle sivrisinek uyarısı yapıldı

Yassıköy ile Gümülcine belediye başkanları bir araya geldi

Venedik Komisyonu, Yunanistan’ın STK düzenlemelerini inceleyecek

Özgür Ferhat, LEADER ödemelerindeki gecikmeyi sordu

Akaryakıt fiyatları 2 euroya dayandı: Gıda fiyatlarında yeni artış riski

Eğitim için askerliğini tecil ettirmeyenler 12 ay yerine 9 ay askerlik yapacak

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Habipoğlu: “Eğitim özerkliğimiz sistematik olarak ortadan kaldırılıyor”

Özgür Ferhat’tan Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi için özel teşvik talebi

BAKEŞ’ten iki yeni kitap: Şiirden hikayeye uzanan edebiyat yolculuğu

Ölümün karşısında dahi öfkesini dizginleyemeyen zihniyet