Anasayfa

04-09-2024
Dendias: ‘Trakya’da savunma kalkanı oluşturmak anayasal zorunluluk ve siyasi öncelik’
Savunma Bakanı Nikos Dendias 3 Eylül Salı günü Meriç iline yaptığı ziyarette, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in hedefinin Yunan Silahlı Kuvvetleri tarihinin en güçlü ordusunu kurmak olduğunu vurguladı.
4 Eylül 2024 Çarşamba

Savunma Bakanı Nikos Dendias 3 Eylül Salı günü Meriç iline yaptığı ziyarette, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in hedefinin Yunan Silahlı Kuvvetleri tarihinin en güçlü ordusunu kurmak olduğunu vurguladı.

Dendias ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, “Trakya’da savunma kalkanı oluşturulması sadece anayasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda hükümet için en önemli siyasi önceliktir.” diye konuştu.

Başbakan Miçotakis’in Yunanistan tarihinin en güçlü ordusunu kurma hedefinde olduğunu belirten Dendias, bunun için en modern teknolojilerinin bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Meriç’deki temaslarının ardından Semadirek’e geçen Savunma Bakanı, adanın ulusal çıkarlar açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Dendias’ın ziyareti, Meriç Deltası ve Yunanistan - Türkiye sınırında yaptığı incelemelerle sona erdi.

Haberler


BTAYTD Genel Kurulu Gümülcine’de yapıldı

Atina’da Dünya Türk Dili Ailesi Günü etkinliği

Bürokrasiyi azaltma hamlesi: 400 işlem sadeleştiriliyor

“29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” Gümülcine’de anılacak

Batı Trakya’da yabancılara emlak satışını sıkılaştırma gündemde

Hüseyin Zeybek: “Tarım politikaları üreticiyi çıkmaza sürüklüyor”

Yunanistan’da 2025 iklim bilançosu

Gribe yakalanan iki çocuk yoğun bakımda

Egnatia’da traktörler çekiliyor, talepler Masada

10 bin euroluk yardım programı genişletiliyor

Dedeağaç Hastanesinde damar ultrasonu hizmeti başladı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası görüşüldü