Anasayfa

05-09-2024
Hakan Fidan Kuzey Makedonya ziyaretinde Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geldi
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında başkent Üsküp’te bir dizi temaslarda bulundu. Kuzey Makedonya’daki Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya gelen Fidan, Türkiye’nin her zaman Kuzey Makedonya’daki Türklerin yanında olduğunu belirtti.
5 Eylül 2024 Perşembe

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında başkent Üsküp’te bir dizi temaslarda bulundu. Kuzey Makedonya’daki Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya gelen Fidan, Türkiye’nin her zaman Kuzey Makedonya’daki Türklerin yanında olduğunu belirtti.

Kuzey Makedonya ziyaretinin ilk gününde Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile bir araya gelen Fidan, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesi, ekonomik iş birliği ve bölgesel güvenlik konularında görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Türkiye ve Kuzey Makedonya’nın stratejik ortaklıklarını derinleştirme kararlılığının vurgulandığı belirtildi.

Ziyaretin önemli bir ayağını, Kuzey Makedonya’daki Türk toplumuyla kurulan temaslar oluşturdu. Hakan Fidan, Üsküp ve Kalkandelen’de Türk toplumunun önde gelen temsilcileri, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, Türkiye’nin her zaman Kuzey Makedonya’daki Türklerin yanında olduğunu belirtti. Toplantılarda Türk toplumunun sorunları, ihtiyaçları ve geleceğe dair beklentileri ele alındı. Fidan, soydaşların dil ve kültürlerinin korunması için Türkiye’nin desteğinin süreceğini ifade etti.

Bakan Fidan’ın ziyareti, Türk toplumuna moral ve destek sağlarken, aynı zamanda iki ülke arasındaki bağların güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Kuzey Makedonya’daki Türk toplumunun liderleri, Fidan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu tür temasların iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını belirttiler.

FOTO: AA

Haberler


Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi

ABD ara seçimlerinde Demokratlar Kongrenin iki kanadında da çoğunluğu aldı

Velilerden İsrail’in İskeçe’deki okula ekipman bağışlamasına tepki

OPEKEPE skandalı büyüyor