Anasayfa

07-09-2024
Merkez Komitesinin 100 üyesi Kasselakis’ten seçimlere gitmesini istedi
SİRİZA Merkez Komitesinin 100 üyesi, parti başkanı Stefanos Kasselakis’i “sorumluluk almaya ve başkanlık seçimleri için çağrıda bulunmaya” davet etti.
7 Eylül 2024 Cumartesi

SİRİZA Merkez Komitesinin 100 üyesi, parti başkanı Stefanos Kasselakis’i “sorumluluk almaya ve başkanlık seçimleri için çağrıda bulunmaya” davet etti.

100 parti üyesi tarafından imzalanan metnin SİRİZA Merkez Komitesi Sekreteri Rania Svingos’a gönderildiği bildirildi.

Bugün saat 12.00 toplanan Merkez Komitesi toplantısı öncesinde hazırlanan metinde, Kasselakis’in partiyi küçültmek, dağıtmak veya kendi kişisel partisini kurmak için değil, SİRİZA’yı toparlamak için bir yıl önce başkan seçildiği vurgulandı.

100 Merkez Komitesi üyesi tarafından imzalanan metinde, SİRİZA’nın daha önce görülmemiş bir krizle karşı karşıya olduğu belirtilerek, “Bunun nedenlerine derhal ve kararlı bir şekilde yanıt vermezsek, içe kapanmaya, solcu ve ilerici vatandaşları hayal kırıklığına uğratmaya devam edecektir.” denildi.

Metinde, “Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonraki son birkaç ayda, partinin Başkanı Stefanos Kasselakis’in ana sorumluluğuyla, SYRIZA - İlerici İttifak olumlu olaylar yerine olumsuz olaylar, siyaset yerine parapolitik, dışa dönüklük yerine içe dönüklük üretmektedir. Bu durum, devam ettiği sürece, partinin imajına onarılamaz şekilde zarar vermekte, birliğini zedelemekte ve üyelerini, dostlarını ve destekçilerini incitmektedir.” ifadeleri dikkat çekti.

Metin, “Parti Başkanı Stefanos Kasselakis nihayet sorumluluk almalı ve başkanlık seçimleri için çağrıda bulunmalıdır. Demokraside çıkmaz sokak yoktur.” sözleriyle son buldu.

Haberler


ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi