Anasayfa

07-09-2024
Başkonsolos Ünal Büyük Derbent, Babalar ve Ruşanlar’ı ziyaret etti
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, 6 Eylül Cuma günü Meriç ilinde Büyük Derbent, Babalar ve Ruşanlar köylerini ziyaret ederek bölgede yaşayan soydaşlarla bir araya geldi.
7 Eylül 2024 Cumartesi



Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, 6 Eylül Cuma günü Meriç ilinde Büyük Derbent, Babalar ve Ruşanlar köylerini ziyaret ederek bölgede yaşayan soydaşlarla bir araya geldi.

Başkonsolos Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal’a, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan da eşlik etti.

İbrahim Şerif sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün (6 Eylül 24) cuma namazını Evros ili B. Derbend köyünde eda ettik. Cemaate dini sohbette bulunduk. Babalar köyünde bizleri evlerinde misafir eden kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Kahve hanelerinde bizlere kahve ikram eden Ruşenler köyü kardeşlerimize ayrıca teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosloğu sosyal medya hesabından da şu paylaşım yapıldı:

“Meriç ili Büyük Derbent, Babalar ve Ruşanlar köylerinde soydaşlarımızla bir araya geldik. Misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.”

Haberler


"Meçhul Asker Anıtı" önünde eylem yok

Yunanistan heyeti, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığını ziyaret etti

FUEN, Yunanistan’daki Türklerin karşılaştığı hak ihlallerini raporladı

Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor