Anasayfa

11-09-2024
Muhalef liderlerini arıyor
Ana muhalefet partisi SİRİZA ve merkez sol parti PASOK, yeni başkanlarını seçmeye hazırlanıyor.
11 Eylül 2024 Çarşamba

Ana muhalefet partisi SİRİZA ve merkez sol parti PASOK, yeni başkanlarını seçmeye hazırlanıyor.

Her iki partide yaşanan iç çekişmelere, haziran ayında yapılan Avrupa Parlamentosundaki seçimler de eklenince iç kavga iyice büyüdü.

SİRİZA eski başkanı Aleksis Çipras’ın geçen yıl temmuz ayında istifa etmesinin ardından, partiyi yeni bir döneme taşıyacak bir isim arayışına başladı.

Öte yandan, PASOK’da Nikos Andrulakis’in AP seçimlerinde istenilen sonucu elde etmemesi nedeniyle başlayan eleştiriler, başkanlık seçimi kararının alınmasına neden oldu.

SİRİZA’nın liderlik yarışında kimlerin aday olacağı ve özellikle de eski başkan Çipras’ın tutumu merak ediliyor.

Her iki partinin de liderlik seçimleri, Yunanistan’ın gelecekteki siyasi dengelerini belirleyecek önemli bir dönemeç olarak görülüyor.

Özellikle SİRİZA’nın liderlik seçimi, partinin yeni bir program ve politik çizgi belirlemesi açısından kritik bir öneme sahip. Parti içindeki bazı kesimler, daha radikal sol politikalar benimsenmesi gerektiğini savunurken, diğerleri de merkezde kalınarak daha geniş bir seçmen kitlesine hitap edilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu tartışmalar, yeni liderin belirlenmesi sürecinde anahtar rol oynuyor.

PASOK’da ise liderlik yarışı, partinin varlığını ve siyasi geleceğini sürdürebilmesi adına büyük bir öneme sahip. Parti, 1980’lerdeki güçlü konumuna geri dönmeyi hedeflerken, seçilecek yeni liderin stratejik hamleleri PASOK’un Yunan siyasi sahnesindeki yerini belirleyecek.

Sonuç olarak, Yunanistan’da SİRİZA ve PASOK’taki liderlik seçimleri sadece bu partilerin değil, tüm ülkenin siyaset sahnesini etkileyecek bir süreç olarak dikkat çekiyor. Her iki parti de lider adaylarını belirlerken, yeni dönemin gereksinimlerine uygun, yenilikçi ve güçlü bir liderlik yapısı oluşturma hedefinde. Seçmenler ise bu süreçte muhalefetin yeni liderlerinin ülkenin iç ve dış sorunlarına yönelik nasıl bir politika izleyeceğini merakla bekliyor.

Tüm bunların yanı sıra hangi partinin öne çıkarak ikinci parti konumuna yerleşeceği de cevap bekleyen bir diğer soru.

Haberler


Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde

Sivrisineklere karşı havadan ilaçlama başladı

ABTTF’den Yunanistan Dışişleri Bakanlığına tepki: “Toplumumuzun kimliği inkâr ediliyor”

Özgür Ferhat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını Tarım Bakanlığına iletti

Edirne Dini İhtisas Merkezi Balkanlar’a da hizmet verecek

‘Thisavros Barajı’ndaki su kesintisi bölge tarımını tehdit ediyor’

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor

İzmir’de Balkanlar ve Rodos – İstanköy paneli

Avrupa, 2024’te en sıcak yılı yaşadı

Atina’dan Ankara’nın İTB mesajına yanıt

İşitme engellilere verilen yardımda yaş sınırı kaldırıldı