Anasayfa

11-09-2024
Susuzlukla mücadele için su fiyatı artırılıyor
Yunanistan’da iklim krizinin getirdiği susuzluk sorunuyla mücadele kapsamında su fiyatlarında tüketim miktarına bağlı olarak kademeli artış yapılacağı bildirildi.
11 Eylül 2024 Çarşamba

Yunanistan’da iklim krizinin getirdiği susuzluk sorunuyla mücadele kapsamında su fiyatlarında tüketim miktarına bağlı olarak kademeli artış yapılacağı bildirildi.

Çevre ve Enerji Bakanı Theodoros Skilakakis yaptığı basın açıklamasında, iklim krizi yüzünden su kaynaklarının azaldığına işaret ederek, hükümetin bu konuda alacağı önlemleri duyurdu.

Skilakakis, susuzluk sorununun en çok Güney Ege, Mora Yarımadası, Girit Adası’nın bazı bölgeleri ile su kaynaklarını Orta Yunanistan’dan sağlayan başkent Atina ve çevresinde yaşandığını belirtti.

Atina’nın da dahil olduğu Attika bölgesinden sorumlu Su ve Kanalizasyon İdaresinin (EYDAP) sorumluluk bölgesinin tedbirler kapsamında genişletileceğini duyuran Skilakakis, benzer bir genişlemenin Selanik Su ve Kanalizasyon İdaresi (EYDATH) için de geçerli olacağını kaydetti.

Skilakakis, su tüketimi miktarıyla doğru orantılı olacak şekilde su kullanım ücretinin artırılacağını ve fiyatın kullanım miktarına bağlı olarak kademeli artacağını bildirdi.

Susuzluk sorunuyla mücadele için topyekun bir mücadele gerektiğini kaydeden Skilakakis, deniz suyunun arıtılması ve sarnıç sisteminin kullanılması gibi projelerin de değerlendirmeye alınacağını ifade etti.

Haberler


"Meçhul Asker Anıtı" önünde eylem yok

Yunanistan heyeti, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığını ziyaret etti

FUEN, Yunanistan’daki Türklerin karşılaştığı hak ihlallerini raporladı

Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor