Anasayfa


21-07-2016
İskeçe Müftülüğü: “Hak Arama Yürüyüşü’ne omuz verelim”
İskeçe Müftülüğü, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin 24 Temmuz Pazar günü yapacağı “Hak Arama Yürüyüşü”ne destek verdi.
21 Temmuz 2016 Perşembe

İskeçe Müftülüğü tarafından hazırlanan ve 22 Temmuz Cuma günü İskeçe iline bağlı camilerde okunacak Cuma hutbesinde DEB Partisi’nin düzenleyeceği eyleme atıfta bulunuldu.

Türkiye’de geçtiğimiz günlerde yapılan ve çok sayıda vatandaşın şehit olmasına neden olan darbe girişimiyle ilgili olayların da ele alındığı hutbede, 24 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek “HAK ARAMA YÜRÜYÜŞÜ”yle ilgili bölüm şöyle:

“Aziz Batı Trakya’lı Soydaşlarım,

Anavatanımızda kazanılan demokrasi zaferinin, birlik ve beraberlikle kazanıldığını hepimiz gördük. İşte biz de Batı Trakya Müslüman Türk’ü olarak haklarımızı elde etmek için böyle bir birliğe ve beraberliğe çok ihtiyacımız vardır. Çünkü en büyük silahımız, birlik ve beraberliğimizdir.

Merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının yıl dönümü olan 24 Temmuz tarihi, aynı zamanda Lozan Antlaşmasının da imzalandığının yıl dönümüdür. Bu vesileyle; DEB Partisi, 24 Temmuz Pazar günü düzenlediği Anma töreninin yanında, haklarımızı elde etmek için de yürüyüş kararı almıştır. Bu nedenle önümüzdeki Pazar günü Gümülcine’deki eski DEB Partisi Merkez Binasının önünden vilayete kadar HAK ARAMA YÜRÜYÜŞÜ ve açıklama yapılacaktır. Haklarımızı elde etmek ve daha aydınlık gelecek için hepimiz bu yürüyüşe omuz verelim. Allah haklı mücadelemizi başarılı kılsın. Amin.”


Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor