Anasayfa

21-07-2016
İskeçe Müftülüğü: "Hak Arama Yürüyüşü'ne omuz verelim"
İskeçe Müftülüğü, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi'nin 24 Temmuz Pazar günü yapacağı "Hak Arama Yürüyüşü"ne destek verdi.
21 Temmuz 2016 Perşembe

İskeçe Müftülüğü tarafından hazırlanan ve 22 Temmuz Cuma günü İskeçe iline bağlı camilerde okunacak Cuma hutbesinde DEB Partisi'nin düzenleyeceği eyleme atıfta bulunuldu.

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde yapılan ve çok sayıda vatandaşın şehit olmasına neden olan darbe girişimiyle ilgili olayların da ele alındığı hutbede, 24 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek "HAK ARAMA YÜRÜYÜŞÜ"yle ilgili bölüm şöyle:

"Aziz Batı Trakya'lı Soydaşlarım,

Anavatanımızda kazanılan demokrasi zaferinin, birlik ve beraberlikle kazanıldığını hepimiz gördük. İşte biz de Batı Trakya Müslüman Türk'ü olarak haklarımızı elde etmek için böyle bir birliğe ve beraberliğe çok ihtiyacımız vardır. Çünkü en büyük silahımız, birlik ve beraberliğimizdir.

Merhum Dr. Sadık Ahmet'in vefatının yıl dönümü olan 24 Temmuz tarihi, aynı zamanda Lozan Antlaşmasının da imzalandığının yıl dönümüdür. Bu vesileyle; DEB Partisi, 24 Temmuz Pazar günü düzenlediği Anma töreninin yanında, haklarımızı elde etmek için de yürüyüş kararı almıştır. Bu nedenle önümüzdeki Pazar günü Gümülcine'deki eski DEB Partisi Merkez Binasının önünden vilayete kadar HAK ARAMA YÜRÜYÜŞÜ ve açıklama yapılacaktır. Haklarımızı elde etmek ve daha aydınlık gelecek için hepimiz bu yürüyüşe omuz verelim. Allah haklı mücadelemizi başarılı kılsın. Amin."


Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı