Anasayfa


29-04-2015
İzmit Derneği’nin Batı Trakya temasları
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İzmit Şubesi yönetimi Batı Trakya’yı ziyaret ederek, temaslarda bulundu.
29 Nisan 2015 Çarşamba



İzmit Derneği Başkanı Lütfi Bodur ve dernek yöneticilerinden oluşan 25 kişilik heyet, 23 – 25 Nisan tarihlerinde Rodop ve İskeçe illerinde azınlık kurumlarını ziyaret etti.

İzmit’ten gelen Batı Trakya Türkleri Derneği yöneticileri 23 Nisan Perşembe günü Mustafçova Belediyesi’ni ziyaret etti. burada belediye başkanı Cemil Kabza tarafından karşılanan heyet, bölge hakkında bilgi aldı. Heyet, Mustafçova Köy Kütüphanesi’ni de ziyaret ederek, kitap bağışında bulundu.

Lütfi Bodur başkanlığındaki heyet daha sonra İskeçe Müftülüğünü ziyaret ederek, müftü Ahmet Mete’yle görüştü. İzmitten gelen dernek yöneticileri görüşmede İskeçe Müftülüğü’nün faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Konuk heyet daha sonra İskeçe Türk Birliği’ne geçti. Konuklar burada ise İTB Başkanı Ahmet Kurt ve diğer dernek yöneticileri tarafından karşılandı.

İzmit’ten gelen dernek yöneticileri 24 Nisan Cuma günü ise Rodop ilinde temaslarda bulundu. lütfi Bodur ve beraberindekiler Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret ederek, müftlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni de ziyaret eden dernek yöneticileri, GTGB Başkanı Başkanı Koray Hasan’la görüştü. İzmitli konuklar aynı gün DEB Partisi Genel Merkezi’ni de ziyaret ederek, parti genel başkanı Mustafa Ali Çavuş ve parti yöneticileriyle biraraya geldi.

BTTDD İzmit Şube Başkanı Lütfi Bodur başkanlığındaki heyet, 24 Cuma günü Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu ziyaret ederek başkonsolos Ali Rıza Akıncı’yla görüştü. İzmit heyeti, Yassıköy Belediyesi’ne de giderek, belediye başkanı İsmet Kadı’yla görüştü ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Lütfi Bodur ve beraberindeki dernek yöneticileri 25 Nisan Cumartesi günü ise DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı’nı ziyaret ederek, il teşkilatı sorumlusu Ozan Ahmetoğlu ve diğer yöneticilerle görüştü. İzmit’ten gelen heyette bulunanlar kendi veya anne babalarının köylerini ziyaret ederek, yakınları ve akrabalarıyla da hasret giderdi.

Konuk heyet 25 Nisan Cumartesi akşamı Türkiye’ye döndü.

Haberler


‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu