Anasayfa

13-09-2024
SİRİZA’da Kasselakis başkanlıktan düşürüldü ancak kriz bitmedi
Ana muhalefet partisi SİRİZA’da Stefanos Kasselakis’in parti başkanlığından düşürülmesi, parti içindeki tartışmaları sonlandırmadı.
13 Eylül 2024 Cuma

Ana muhalefet partisi SİRİZA’da Stefanos Kasselakis’in parti başkanlığından düşürülmesi, parti içindeki tartışmaları sonlandırmadı.

Kasselakis’in görevden alınması, partinin çeşitli kanatları arasında yeni bir güç mücadelesini tetikledi. Parti içinde, Kasselakis’in destekçileri ve karşıtları arasında yoğun tartışmalar yaşanırken, dün SİRİZA Merkez Kurulu toplantısının yapıldığı sırada dışarıda Kasselakis’in destekçisi olduğu belirtilen bazı parti üyeleri protestoda bulundu.

Kasselakis yanlıları, başkanlıktan düşürülme kararının partinin ideallerine ve içtüzüğüne aykırı olduğunu savunarak bu karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Parti içinde yaşanan bu iç çekişmeler SİRİZA’nın kamuoyundaki imajını olumsuz etkilerken, partinin geleneksel sol tabanının bu gelişmeler karşısında nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor. Partinin eski lideri Aleksis Çipras’ın ise bu süreçte sessizliğini koruması dikkat çekiyor.

Bu arada Stefanos Kasselakis’in yapılacak başkanlık seçiminde yeniden aday olabileceği de konuşulan senaryolar arasında.

İktidar partisi Yeni Demokrasi ve diğer muhalefet partileri, SİRİZA’daki bu iç karışıklıkları yakından izlerken, ülkenin siyasi atmosferinde yeni dengelerin oluşabileceği ifade ediliyor.

Haberler


’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor