Anasayfa

13-09-2024
SİRİZA’da Kasselakis başkanlıktan düşürüldü ancak kriz bitmedi
Ana muhalefet partisi SİRİZA’da Stefanos Kasselakis’in parti başkanlığından düşürülmesi, parti içindeki tartışmaları sonlandırmadı.
13 Eylül 2024 Cuma

Ana muhalefet partisi SİRİZA’da Stefanos Kasselakis’in parti başkanlığından düşürülmesi, parti içindeki tartışmaları sonlandırmadı.

Kasselakis’in görevden alınması, partinin çeşitli kanatları arasında yeni bir güç mücadelesini tetikledi. Parti içinde, Kasselakis’in destekçileri ve karşıtları arasında yoğun tartışmalar yaşanırken, dün SİRİZA Merkez Kurulu toplantısının yapıldığı sırada dışarıda Kasselakis’in destekçisi olduğu belirtilen bazı parti üyeleri protestoda bulundu.

Kasselakis yanlıları, başkanlıktan düşürülme kararının partinin ideallerine ve içtüzüğüne aykırı olduğunu savunarak bu karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Parti içinde yaşanan bu iç çekişmeler SİRİZA’nın kamuoyundaki imajını olumsuz etkilerken, partinin geleneksel sol tabanının bu gelişmeler karşısında nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor. Partinin eski lideri Aleksis Çipras’ın ise bu süreçte sessizliğini koruması dikkat çekiyor.

Bu arada Stefanos Kasselakis’in yapılacak başkanlık seçiminde yeniden aday olabileceği de konuşulan senaryolar arasında.

İktidar partisi Yeni Demokrasi ve diğer muhalefet partileri, SİRİZA’daki bu iç karışıklıkları yakından izlerken, ülkenin siyasi atmosferinde yeni dengelerin oluşabileceği ifade ediliyor.

Haberler


Atina’da okullar yarın kapalı kalacak

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası 23 Ocak’ta

Dendias ile Katz’tan Atina’da savunma mesajı

TR-YÖS başvuruları başladı, sınav 12 Nisan’da

Yunanistan’da “seçimlere İsrail desteği” iddiası meclis gündeminde

ABTTF’den AB Komisyonuna Batı Trakya Türk Azınlığına yönelik yazılı katkı

Burhan Baran: Demircik–Bulgaristan sınır kapısı ciddi güvenlik sorunlarıyla açıldı

Sağanak yağmur, kar ve fırtına geliyor!

Miçotakis’den Dimetoka’ya müftü ataması değerlendirmesi: “Şeffaf, çağdaş bir süreç ve Lozan’a uyumlu”

Yunanistan ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcıları Atina’da görüştü

Hükümet – çiftçi görüşmesinde uzlaşma sağlanamadı

DMT kültür evi 2026 programını açıkladı