Anasayfa

14-09-2024
Gümülcine Müftülüğünden kandil programı
Gümülcine Müftülüğü, Mevlid Kandili nedeniyle 14 Eylül Cumartesi günü Gümülcine Bağlar Mahallesi Camiinde kandil programı düzenledi.
14 Eylül 2024 Cumartesi



Gümülcine Müftülüğü, Mevlid Kandili nedeniyle 14 Eylül Cumartesi günü Gümülcine Bağlar Mahallesi Camii’nde kandil programı düzenledi.

Programa; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Rodop Milletvekili Õzgur Ferhat, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Mehmet, Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyesi Cihat Şerif, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende, mahalle halkı ve çok sayıda soydaş katıldı.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif kılınan yatsı namazı sonrası Mevlid Kandili’nin anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Müftülüğün din görevlileri tarafından okunan mevlidin ardından Müftü İbrahim Şerif duayı yaptı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da yaptığı kısa konuşmada soydaşların kandilini tebrik etti ve gösterilen konukseverliğe teşekkür etti.

Mevlit sırasında cami içerisinde hayırsever vatandaşlar cemaate su, meyvesuyu ve kek dağıtırken, cami çıkışında ise Ankara Batı Trakya Öğrenci Birliği (BATÖB) üyesi öğrenciler soydaşlara lokum ikramında bulundu.

Haberler


"Meçhul Asker Anıtı" önünde eylem yok

Yunanistan heyeti, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığını ziyaret etti

FUEN, Yunanistan’daki Türklerin karşılaştığı hak ihlallerini raporladı

Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor