Anasayfa


22-07-2016
Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, Batı Trakyalı “Demokrasi Şehidi’nin ailesini ziyaret etti
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Türkiye’de Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimi sırasında şehit olan Batı Trakyalı gazetecesi Mustafa Cambaz’ın Gümülcine’ye bağlı Menetler köyündeki ailesini ziyaret etti.
22 Temmuz 2016 Cuma



Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı 22 Temmuz Cuma günü Rodop ilinin Menetler köyünü ziyaret ederek, Türkiye’de darbe olayları sırasında şehit olan Mustafa Cambaz ailesi ve köylülerle görüştü

“MUSTAFA CAMBAZ KARDEŞİMİZ ŞEHİTLER ARASINA İSMİNİ YAZDIRDI”

İlk olarak Menetler köyü camiinde köy halkı ve civar köylerden gelen soydaşlarla birlikte kıldığı Cuma namazı öncesi Başkonsolos Akıncı, soydaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Akıncı, “Kendilerine teslim edilen üniformaya, devletine ihanet eden bir çete, demokratik seçimlerle seçilmiş bir hükümeti devirmeye kalktılar. Bu devletimizin ve milletimizin yüksek bir iradesiyle 78 milyon insanımız inanılmaz bir kahrmanlık destanı yazdı. Menetler köyünden yetişmiş ve Batı Trakya’nın bir evladı olan Mustafa Cambaz kardeşimizi tanıma fırsatım olmadı ama şehitler arasına ismini yazdırdı. Şehitlik bir insanın yeryüzünde erişebileceği en yüksek mertebelerden biridir. Bu herkese nasip olmaz. Bunun başka sembolik anlamları da var. Batı Trakya’nın bir evladının Türkiye’deki demokrasi milli iradesi mücadelesinde şehit olması çok çok önemlidir. Bu Batı Trakya’nın Türkiye’ye bir hediyesi. Bunun da üzerinde düşünüldüğünde çok manaları var” diye konuştu.

“BU ŞEHİDİMİZ BÜTÜN BATI TRAKYA’NIN ŞEHİDİDİR VE ONURUDUR”

Türkiye’de büyük bir felaket yaşandığını ancak bunun daha da büyümesinin önlediğini kaydeden Akıncı sözlerine şöyle devam etti: “Bu da bizim devletimizin ve milletimizin tarihin derinliklerine doğru uzanan o derin irfanının, derin tecrübesinin, derin kültürünün ürünüdür. Kendini vatanı, bayrağı ve onuru için feda edecek yüzbinlerce, milyonlarca insanı arasanız bulamazsınız. Bunları yetiştirmek kolay değil. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Dünyanın özellikle yaşadığımız bu coğrafyanın bu çalkantilı döneminde anavatan Türkiye’nin rahat bırakılmayacağını biliyorduk. Sağda solda bomba patlatanlar vardı. Güneydoğu’da şehirleri işgal etmeye çalışanlar vardı. Hayatı zindan etmeye çalışanlar vardı. Ama bizim devletimiz ve milletimiz buna izin vermeyecek kadar güçlüdür. Her ne kadar burda olsanız da sizlerin dua ettiğini biliyorum. Bu topraklarda nice gönlü temiz insanlar. arifler olduğunu biliyoruz. Onların duaları çok önemli. Birlik ve dirlik için dua edelim. Bu birlik ve dirliği yaşatmak için günlük hayatımızda bu dualarımıza devam edelim. Bu şehidimiz bütün Batı Trakya’nın şehididir ve onurudur. Bunun üzerinde düşünmek gerekir. Herkese başsağlığı diliyorum.”

MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de Cuma namazı öncesi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müftü Şerif, “Sayın Başkonsolosumuz Ali Rıza Akıncı beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Bizim yanımızda var olmakla, bizlere moral ve cesaret verdiler. Kendilerinden Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi. Cuma namazı sonrası şehit Mustafa Cambaz, için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını Müftü İbrahim Şerif kıldırdı. Namaz sonrası Başkonsolos Ali Rıza Akıncı ve beraberindekiler Cambaz ailesini ziyaret ederek, şehit Mustafa Cambaz’ın babası Ahmet Cambaz ve annesi Ayşe Cambaz’a taziye dileklerini ilettiler. Duygulu anların yaşandığı ziyarette ailesi, Mustafa Cambaz’ın yıllar önce Batı Trakya’dan Türkiye’ye gittiğini ve Türkiye’de eğitimini tamamladıktan sonra gazetecilik mesleğine başladığını ifade ettiler.

Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’nın Menetler köyü ziyaretinde, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in yanı sıra, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, eski Kozlukebir belediye başkanları İbrahim Şerif ve Halit Mehmet ile civar köylerden çok sayıda soydaş yer aldı.


Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor