Anasayfa

19-09-2024
Habipoğlu: ‘Gençlerimiz Batı Avrupa ülkelerine göç ediyor’
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ın yoksulluk açısından Avrupa Birliği’ndeki (AB) en kötü orana sahip üçüncü ülke olduğunu belirterek, Batı Trakya’da da gençlerin Batı Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.
19 Eylül 2024 Perşembe

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ın yoksulluk açısından Avrupa Birliği’ndeki (AB) en kötü orana sahip üçüncü ülke olduğunu belirterek, Batı Trakya’da da gençlerin Batı Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

AB İstatistik Ofisinin (Eurostat) yayımladığı son verilere dayanarak yaptığı açıklamada Habipoğlu, “Eurostat’ın açıkladığı son verilerle de sabit olduğu üzere ülkemiz Yunanistan’da her 100 kişiden yaklaşık 14’ü ciddi yoksulluk yaşıyor ve yeterli bir yaşam kalitesinden mahrum durumda. Toplumumuzun yaşadığı Batı Trakya’da da gençlerimiz, kendileri ve aileleri için daha iyi bir gelecek inşa edebilmek amacıyla son yıllarda artan şekilde iş olanaklarının daha çok olduğu Batı Avrupa ülkelerine göç ediyorlar. Hükümet, her bireyin kendisi ve ailesinin sağlık ve refahı için yeterli yaşam standardı hakkına sahip olduğunun bilincinde olarak ülkemizdeki yoksullukla mücadelede elindeki tüm ekonomik imkanları etkin ve etkili bir şekilde kullanmalı, yoksulluğa son verecek kalkınma politikalarını ivedilikle hayata geçirmelidir.” dedi.

Haberler


Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde

Sivrisineklere karşı havadan ilaçlama başladı

ABTTF’den Yunanistan Dışişleri Bakanlığına tepki: “Toplumumuzun kimliği inkâr ediliyor”

Özgür Ferhat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını Tarım Bakanlığına iletti

Edirne Dini İhtisas Merkezi Balkanlar’a da hizmet verecek

‘Thisavros Barajı’ndaki su kesintisi bölge tarımını tehdit ediyor’

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor

İzmir’de Balkanlar ve Rodos – İstanköy paneli

Avrupa, 2024’te en sıcak yılı yaşadı

Atina’dan Ankara’nın İTB mesajına yanıt

İşitme engellilere verilen yardımda yaş sınırı kaldırıldı