Anasayfa

21-09-2024
Kovid-19 aşıları eczanelerde de yapılacak
Bu sonbaharda vatandaşlar, grip ve COVID-19’a karşı aşılarını eczanelerde yaptırabilecek. Bu yeni uygulama, aşıya erişimi kolaylaştırarak her iki hastalığa karşı koruma sağlamayı hedefliyor.
21 Eylül 2024 Cumartesi

Bu sonbaharda vatandaşlar, grip ve COVID-19’a karşı aşılarını eczanelerde yaptırabilecek. Bu yeni uygulama, aşıya erişimi kolaylaştırarak her iki hastalığa karşı koruma sağlamayı hedefliyor.

Çoğu eczanenin bu yılki grip aşıları tedarikini tamamladığı belirtilirken, grip aşılarına başlamak için Ulusal Aşı Komitesinin güncellenmiş talimatlarının yayınlanması bekleniyor.

Nüfusun daha büyük bir kısmının aşılanabilmesi için bu yıl ilk kez COVID-19 aşılarının eczanelerde yapılabilmesi için de prosedürler ilerliyor. Ekim ayının ikinci yarısında başlaması beklenen aşılama için her vatandaşın eczaneye aşı olmak istediğini bildirmesi ve ardından eczacının dozların boşa gitmesini önlemek için gerekli ayarlamayı yaparak (şişe başına altı vatandaş) randevu vermesi gerekiyor. Eczaneye bu hizmet için 5 euro artı KDV oranında ödeme yapılacak.

Ulusal Aşı Komitesine göre, 2024-2025 dönemi için nüfusun COVID-19 aşılaması güncellenmiş JN aşısıyla yapılacak. Aşılama, 60 yaş ve üzeri kişiler, altta yatan hastalıkları olanlar, 6 ay ila 59 yaş arası ciddi hastalık riski taşıyan kişiler, bağışıklığı baskılanmış bireyler, hamile kadınlar ve sağlık çalışanları için öneriliyor. 60 yaşından küçük sağlıklı kişiler de isteğe bağlı olarak aşı olabilecek.

Koronavirüs aşısının, grip aşısıyla aynı gün ancak farklı bölgelerde yapılabileceği belirtildi.

Haberler


Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde

Sivrisineklere karşı havadan ilaçlama başladı

ABTTF’den Yunanistan Dışişleri Bakanlığına tepki: “Toplumumuzun kimliği inkâr ediliyor”

Özgür Ferhat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını Tarım Bakanlığına iletti

Edirne Dini İhtisas Merkezi Balkanlar’a da hizmet verecek

‘Thisavros Barajı’ndaki su kesintisi bölge tarımını tehdit ediyor’

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor

İzmir’de Balkanlar ve Rodos – İstanköy paneli

Avrupa, 2024’te en sıcak yılı yaşadı

Atina’dan Ankara’nın İTB mesajına yanıt

İşitme engellilere verilen yardımda yaş sınırı kaldırıldı