Anasayfa

25-07-2016
"Türkiye bir yolunu bulup meclise adım atacağı için barajı kaldıramam"
Başbakan Aleksis Çipras'ın yüzde 3'lük seçim barajını, Batı Trakya'daki Türk azınlık nedeniyle iptal etmek istemediği iddia edildi.
25 Temmuz 2016 Pazartesi

Merkez Birliği Partisi Başkanı Vasilis Levendis, Başbakan Çipras'la seçim kanunuyla ilgili görüşmesinde yüzde 3'lük barajı "Türkiye'nin bir yolunu bulup meclise adım atacağı için kaldıramayacağını" söylediğini dile getirdi.

Merkez Birliği Partisi Başkanı Levendis, 19 Temmuz Salı günü partisinin meclisteki grup toplantısında yaptığı konuşmada mecliste görüşülen seçim kanununa değindi. Konuşması sırasında yüzde 3'lük seçim barajı nedeniyle yıllarca meclis dışında kaldığını ifade eden Levendis, bu barajın kaldırılmasının en çok kendi arzusu olduğunu söyledi. Konuşmasında Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) seçim kanunuyla ilgili tutumunu eleştiren Levendis şunları söyledi: "Komünist Partisi yüzde 3'lük barajın kaldırılmasını istiyor. Ben de istiyorum. Ben yıllardır bu yüzde 3'lük baraj yüzünden meclis dışında kaldım. 35 yıl meclis dışında kaldım. Bunun kaldırılmasını en çok ben isterdim. Başka partilerin de olmasına karşı değilim. Fakat başbakan bana Türkiye'nin bir yolunu bulup menfaatleri aracılığıyla meclise adım atacağını söyleyince, bunu görmezden gelebilirmiydim?"

"MÜSLÜMANLARIN OYLARINI KONUŞTUK"

Vasilis Levendis, Başbakan Çipras'la yaptığı görüşmeden çıkınca KKE lideri Kuçumbas'ı arayarak yüzde 3'lük baraj konusunda ısrarcı olmamasını istediğini söyledi. Levendis ayrıca, Başbakan Çipras'la Batı Trakya'daki azınlık oylarını hesapladıklarını belirterek, "Ben sayın Çipras'a barajı yüzde 2,5'e düşürmesini önerdim. Görüşmede Müslümanların oylarını konuştuk ve kendisine istersen barajı yüzde 2,5'e düşür dedim" diye konuştu.


Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde