Anasayfa


25-07-2016
“Türkiye bir yolunu bulup meclise adım atacağı için barajı kaldıramam”
Başbakan Aleksis Çipras’ın yüzde 3’lük seçim barajını, Batı Trakya’daki Türk azınlık nedeniyle iptal etmek istemediği iddia edildi.
25 Temmuz 2016 Pazartesi

Merkez Birliği Partisi Başkanı Vasilis Levendis, Başbakan Çipras’la seçim kanunuyla ilgili görüşmesinde yüzde 3’lük barajı “Türkiye’nin bir yolunu bulup meclise adım atacağı için kaldıramayacağını” söylediğini dile getirdi.

Merkez Birliği Partisi Başkanı Levendis, 19 Temmuz Salı günü partisinin meclisteki grup toplantısında yaptığı konuşmada mecliste görüşülen seçim kanununa değindi. Konuşması sırasında yüzde 3’lük seçim barajı nedeniyle yıllarca meclis dışında kaldığını ifade eden Levendis, bu barajın kaldırılmasının en çok kendi arzusu olduğunu söyledi. Konuşmasında Yunanistan Komünist Partisi’nin (KKE) seçim kanunuyla ilgili tutumunu eleştiren Levendis şunları söyledi: “Komünist Partisi yüzde 3’lük barajın kaldırılmasını istiyor. Ben de istiyorum. Ben yıllardır bu yüzde 3’lük baraj yüzünden meclis dışında kaldım. 35 yıl meclis dışında kaldım. Bunun kaldırılmasını en çok ben isterdim. Başka partilerin de olmasına karşı değilim. Fakat başbakan bana Türkiye’nin bir yolunu bulup menfaatleri aracılığıyla meclise adım atacağını söyleyince, bunu görmezden gelebilirmiydim?”

“MÜSLÜMANLARIN OYLARINI KONUŞTUK”

Vasilis Levendis, Başbakan Çipras’la yaptığı görüşmeden çıkınca KKE lideri Kuçumbas’ı arayarak yüzde 3’lük baraj konusunda ısrarcı olmamasını istediğini söyledi. Levendis ayrıca, Başbakan Çipras’la Batı Trakya’daki azınlık oylarını hesapladıklarını belirterek, “Ben sayın Çipras’a barajı yüzde 2,5’e düşürmesini önerdim. Görüşmede Müslümanların oylarını konuştuk ve kendisine istersen barajı yüzde 2,5’e düşür dedim” diye konuştu.


Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor