Anasayfa


25-07-2016
Münih’teki terör saldırısında Batı Trakyalı Hüseyin hayatını kaybetti
Almanya’nın Münih şehrinde 22 Temmuz Cuma akşamı 'Olympia-Einkaufszentrum' alışveriş merkezinde silahlı saldırı yaşandı.
25 Temmuz 2016 Pazartesi

Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda hayatını kaybedenler arasında dört Türk var. Bunlardan biri ise Batı Trakyalıy. Rodop iline bağlı Karacaoğlan köyünden Hüseyin Dayıcık saldırıda hayatını kaybeden dört Türkten biriydi.

Münih şehrinde 'Olympia-Einkaufszentrum' alışveriş merkezine giden aslen İranlı olduğu söylenen bir Alman vatandaşı terör estirdi. Saldırgan silahı ile 9 kişiyi öldürdü. Yaşamını yitirenlerden biri de Batı Trakyalı Hüseyin Dayıcık.

Rodop iline bağlı Karacaoğlan köyünden bir ailenin üçüz çocuklarından biri olan Hüseyin, 17 yaşında terör saldırısına kurban gitti.

Münih Emniyet Müdürü, 18 yaşındaki saldırganın önce bir restoranın önünde, daha sonra 'Olympia Einkaufszentrum' alışveriş merkezinde insanlara ateş ettiğini, ardından kaçtığını açıkladı.

Olayda, saldırgan dahil 10 kişinin öldüğünü açıklayan yetkililer, üçü ağır olmak üzere 16 kişinin de yaralandığını ve bunlardan bazılarının çocuk olduğunu dile getirdi.

YUNAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Münih şehrinde yaşanan saldırıda Batı Trakyalı Hüseyin Dayıcık’ın da öldürüldüğünü doğrulayan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, 17 yaşındaki Batı Trakyalı genç için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlık yayımladığı taziye mesajında, “Münih şehrinde 'Olympia-Einkaufszentrum' alışveriş merkezinde düzenlenen trajik saldırı sonucunda maalesef masum kurbanlar arasında bir Yunan vatandaşı bulunuyor. Bu zorlu anlarda ailesine ve yakınlarına taziyelerimizi aktarıyoruz. Yunanistan Münih Başkonsolosu, yetkili Alman makamları ile anlaşmak üzere gerekli bütün girişimleri yapmaktadır” ifadelerine yer verdi.



Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor