Anasayfa

24-09-2024
Trafik kurallarında değişiklikler geliyor
Yeni trafik kanunları ile ilgili düzenlemelerin bu ayın sonuna kadar kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.
24 Eylül 2024 Salı

Yeni trafik kanunları ile ilgili düzenlemelerin bu ayın sonuna kadar kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Yeni düzenlemelere göre en önemli değişikliklerden biri şehir içi hız sınırının saatte 50 kilometreden, 30 kilometreye düşürülmesi olacak.

Alkollü araç kullananlara uygulanan cezalarda da artış olacak. Kandaki alkol oranı 0,50 g/l ile 0,80 g/l arasında çıkanlara 350 euroluk para cezasının yanı sıra sürücü ehliyeti de bir ay süreyle iptal edilecek. Alkol oranının 1.10 g/l’yi aşması durumunda ise sürücüye 1.200 euro para cezası kesilecek, ehliyete 180 gün için el konulacak, araç trafikten men edilecek, ayrıca en az iki ay hapis cezası verilecek.

Hız sınırı ihlali durumunda da cezalar artacak. Mevcut kanuna göre hız sınırını saatte 20 kilometre aşanlara 20 euro para cezası kesilirken, yeni düzenleme ile bu rakam 150 euroya çıkacak.

Bir diğer değişiklik ise engelli yerlerine park eden sürücülere yönelik olacak. Engelliler için ayrılan özel yerlere araçlarını park edenleri 150 euroluk para cezası ve ehliyete 30 gün el konulması bekliyor.

Yeni trafik kuralları ile ilgili hükümetin önerisinin eylül ayı sonuna kadar kamuoyu ile paylaşılması ve ardından mecliste görüşülmesi bekleniyor.

Haberler


"Meçhul Asker Anıtı" önünde eylem yok

Yunanistan heyeti, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığını ziyaret etti

FUEN, Yunanistan’daki Türklerin karşılaştığı hak ihlallerini raporladı

Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor