Anasayfa

24-09-2024
Mora’da Türklere uygulanan soykırım İzmir’de protesto edildi
Mora Yarımadası’nda Türklere uygulanan soykırım İzmir’de protesto edildi. Program, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İzmir Şubesi ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu önderliğinde düzenlendi.
24 Eylül 2024 Salı

Mora Yarımadası’nda Türklere uygulanan soykırım İzmir’de protesto edildi. Program, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İzmir Şubesi ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu önderliğinde düzenlendi.

Etkinliğe, İzmir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri katıldı.

İzmir’de yaşayan Rumeli kökenli Türklerin de katıldığı anma programında, Gündoğdu Meydanı’nda toplanan kalabalık, İzmir Yunanistan Konsoslosluğu önüne kadar yürüyüş gerçekşetirdi.

Yürüyüşün ardından İzmir’deki Yunanistan Konsolosluğu önüne siyah çelenk konuldu ve basın açıklaması yapıldı. Etkinliğe katılan bütün STK’lar adına basın açıklamasını, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Mümin Durmuş okudu.



Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor