Anasayfa

28-09-2024
Yeni Sol Partisinden İsrail’e silah ambargosu ve diplomatik yaptırım talebi
Yeni Sol Partisi Meclis Grubu Başkanı Aleksis Hariçis, Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından İsrail’e acilen silah ambargosu, ekonomik ve diplomatik yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.
28 Eylül 2024 Cumartesi

Yeni Sol Partisi Meclis Grubu Başkanı Aleksis Hariçis, Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından İsrail’e acilen silah ambargosu, ekonomik ve diplomatik yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.

Hariçis sosyal medyada yayımladığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Lübnan’da ikinci cephe açmakla kalmayıp, İran’la da açık savaş başlatmayı amaçladığını, bunun bölgede daha geniş çatışmaya yol açacağını bildirdi.

"Orta Doğu’daki yıkıma son vermek için şimdi İsrail’e karşı ambargo ve yaptırımlar uygulanmalıdır." ifadesini kullanan Hariçis şunları kaydetti: "Yunan hükümeti, İsrail ile her türlü iş birliğini derhal durdurmalı ve Avrupa düzeyinde barış girişimlerine öncülük etmelidir. Yunanistan, Orta Doğu’daki bu çatışmalardan en fazla etkilenen Avrupa Birliği (AB) ülkesi olarak sorumluluk almalıdır."

Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasında sivillere yönelik saldırılarını haklı göstermeye çalıştığını belirten Hariçis, İsrail liderinin Filistin halkını tamamen görmezden geldiğini ifade etti.

ABD ve AB’nin İsrail’in aşırı sağcı hükümetine verdiği desteğin bölgede saldırı ve şiddeti artırdığına işaret eden Hariçis, "Barış meselesi, halkların sorunudur. Savaş ve işgale karşı sesimizi yükseltmeli, insanlığımızı savunmalıyız." görüşünü paylaştı.


Haberler


Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde

Sivrisineklere karşı havadan ilaçlama başladı

ABTTF’den Yunanistan Dışişleri Bakanlığına tepki: “Toplumumuzun kimliği inkâr ediliyor”

Özgür Ferhat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını Tarım Bakanlığına iletti

Edirne Dini İhtisas Merkezi Balkanlar’a da hizmet verecek

‘Thisavros Barajı’ndaki su kesintisi bölge tarımını tehdit ediyor’

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor

İzmir’de Balkanlar ve Rodos – İstanköy paneli

Avrupa, 2024’te en sıcak yılı yaşadı

Atina’dan Ankara’nın İTB mesajına yanıt

İşitme engellilere verilen yardımda yaş sınırı kaldırıldı