Anasayfa

28-09-2024
Yeni Sol Partisinden İsrail’e silah ambargosu ve diplomatik yaptırım talebi
Yeni Sol Partisi Meclis Grubu Başkanı Aleksis Hariçis, Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından İsrail’e acilen silah ambargosu, ekonomik ve diplomatik yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.
28 Eylül 2024 Cumartesi

Yeni Sol Partisi Meclis Grubu Başkanı Aleksis Hariçis, Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından İsrail’e acilen silah ambargosu, ekonomik ve diplomatik yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.

Hariçis sosyal medyada yayımladığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Lübnan’da ikinci cephe açmakla kalmayıp, İran’la da açık savaş başlatmayı amaçladığını, bunun bölgede daha geniş çatışmaya yol açacağını bildirdi.

"Orta Doğu’daki yıkıma son vermek için şimdi İsrail’e karşı ambargo ve yaptırımlar uygulanmalıdır." ifadesini kullanan Hariçis şunları kaydetti: "Yunan hükümeti, İsrail ile her türlü iş birliğini derhal durdurmalı ve Avrupa düzeyinde barış girişimlerine öncülük etmelidir. Yunanistan, Orta Doğu’daki bu çatışmalardan en fazla etkilenen Avrupa Birliği (AB) ülkesi olarak sorumluluk almalıdır."

Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasında sivillere yönelik saldırılarını haklı göstermeye çalıştığını belirten Hariçis, İsrail liderinin Filistin halkını tamamen görmezden geldiğini ifade etti.

ABD ve AB’nin İsrail’in aşırı sağcı hükümetine verdiği desteğin bölgede saldırı ve şiddeti artırdığına işaret eden Hariçis, "Barış meselesi, halkların sorunudur. Savaş ve işgale karşı sesimizi yükseltmeli, insanlığımızı savunmalıyız." görüşünü paylaştı.


Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi