Anasayfa

28-09-2024
Yeni Sol Partisinden İsrail’e silah ambargosu ve diplomatik yaptırım talebi
Yeni Sol Partisi Meclis Grubu Başkanı Aleksis Hariçis, Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından İsrail’e acilen silah ambargosu, ekonomik ve diplomatik yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.
28 Eylül 2024 Cumartesi

Yeni Sol Partisi Meclis Grubu Başkanı Aleksis Hariçis, Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından İsrail’e acilen silah ambargosu, ekonomik ve diplomatik yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.

Hariçis sosyal medyada yayımladığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Lübnan’da ikinci cephe açmakla kalmayıp, İran’la da açık savaş başlatmayı amaçladığını, bunun bölgede daha geniş çatışmaya yol açacağını bildirdi.

"Orta Doğu’daki yıkıma son vermek için şimdi İsrail’e karşı ambargo ve yaptırımlar uygulanmalıdır." ifadesini kullanan Hariçis şunları kaydetti: "Yunan hükümeti, İsrail ile her türlü iş birliğini derhal durdurmalı ve Avrupa düzeyinde barış girişimlerine öncülük etmelidir. Yunanistan, Orta Doğu’daki bu çatışmalardan en fazla etkilenen Avrupa Birliği (AB) ülkesi olarak sorumluluk almalıdır."

Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasında sivillere yönelik saldırılarını haklı göstermeye çalıştığını belirten Hariçis, İsrail liderinin Filistin halkını tamamen görmezden geldiğini ifade etti.

ABD ve AB’nin İsrail’in aşırı sağcı hükümetine verdiği desteğin bölgede saldırı ve şiddeti artırdığına işaret eden Hariçis, "Barış meselesi, halkların sorunudur. Savaş ve işgale karşı sesimizi yükseltmeli, insanlığımızı savunmalıyız." görüşünü paylaştı.


Haberler


Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı