Anasayfa

28-09-2024
Heybeliada Ruhban Okulu açılıyor iddiaları
Türkiye’deki Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılacağı iddia edildi. Bu yönde haberler son günlerde Yunan ve Türk basınında yoğun olarak yer alıyor. Konuyla ilgili haberler, Fener Rum Patriği Varholomeos’un Senalik ziyaretinde Yunan basınına yaptığı açıklamalar sonrası yoğunluk kazandı.
28 Eylül 2024 Cumartesi

Türkiye’deki Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılacağı iddia edildi. Bu yönde haberler son günlerde Yunan ve Türk basınında yoğun olarak yer alıyor. Konuyla ilgili haberler, Fener Rum Patriği Vartholomeos’un Senalik ziyaretinde Yunan basınına yaptığı açıklamalar sonrası yoğunluk kazandı.

Sözkonusu haberlerde Vartholomeos’un, Atina Haber Ajansı’na verdiği demeçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’na Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması yönünde talimat verdiğini söylediği yer alıyor.

Vartholomeos’un, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, Heybeliada Ruhban Okulu’nu ziyaret ettiğini, ziyaret sırasında oradaki yetkili başrahip ile görüştüğünü aktardığı bildirildi. Daha sonra ise başrahip okuldan bir heyet ile birlikte Ankara’ya giderek temas ve diyaloğu sürdürdüğü belirtildi. Vartholomeos’un ayrıca patrikhaneden kalabalık bir heyetin önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek teknik detayları görüşeceğini dile getirdiği de aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Bu arada Heybeliada Ruhban Okulu’nda 2023 Eylül ayından itibaren genişletme ve tadilat çalışmalarının yapıldığı ve tadilatın 2026 Mart ayında tamamlanacağı ifade edildi.



Haberler


Demircik köyü yakınlarında kurt sürüsü görüldü

Seçmenlerin yüzde 71’i hükümet değişikliği istiyor

Trump’ın İsrail Parlamentosu konuşmasında “Filistin’i tanıyın” protestosu

PST5 FC26 Futbol Turnuvası coşkuyla tamamlandı

Almanya Kelsterbach Belediye Başkanı Müftü Trampa’yı ziyaret etti

Soydaşlar Göynüklü’deki geleneksel mahya etkinliğine akın etti

Maronya-Şapçı Belediye Başkanı Atina’da temaslarda bulundu

Dedeağaç ve çevresi İstanbul’da tanıtıldı

Batı Trakya Türk Azınlığı eğitim haklarının uygulanmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor

Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Balios, Edirne Valisi Sezer’i ziyaret etti

İskeçe’de Filistin halkına destek yürüyüşü düzenlendi  

KKE’ye bağlı işçi sendikası Filistin’e dayanışma ziyareti düzenleyecek