Anasayfa

27-07-2016
Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerin iltica mülakatları ertelendi
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan’a kaçan sekiz askerin siyasi sığınma taleplerine ilişkin mülakatları, avukatlarının talebi üzerine yaklaşık bir ay ertelendi.
27 Temmuz 2016 Çarşamba

Askerlerin avukatlarından İllia Marinaki, mülakatların 19-25 Ağustos’ta gerçekleşeceğini söyledi.

Savunmalarını hazırlamak için ek süre talep ettiklerini belirten Marinaki, "Durumun nasıl değişeceğini ve idam cezasının yeniden getirilip getirilmeyeceğini görmek için bu ek süreyi istedik. Bu ertelemeyi aldığımız için mutluyuz. Daha fazla delil sağlamak için vaktimiz olacak. Ayrıca, Türkiye’deki askerlere nasıl muamelede bulunulduğunu ve ailelerinin ne durumda olduğunu görmek için zaman kazandık." ifadelerini kullandı.

Marinaki, askerlerin geri gönderilmeleri halinde hayati tehlike içinde olabileceklerini iddia ederek, "Bana büyük bir endişe içinde olduklarını söylediler. İdam cezası geri getirilmese bile, ölmek için yalvaracak kadar işkence görmekten korktuklarını ifade ettiler." diye konuştu.

Avukat Marinaki, darbeci askerlerin aileleriyle telefonda görüştüklerini, banka hesaplarının dondurulduğunu ve kredi kartlarının bloke edildiğini öğrendiklerini aktardı.

Darbecilerin tutuldukları yerde yaşam koşullarının gayet iyi olduğuna değinen Marinaki, bu durumun kendi güvenlikleri için gerekli olduğunu kaydetti.

Bir diğer savunma avukatı Vasilis Terzidis ise, ertelemenin önemli olduğunu savunarak, "Türkiye’de durum şu an oldukça değişken. Orada neler olacağını görmek için de zamanımız olacak." dedi.

Bugün (27 Temmuz Çarşamba) mülakat randevuları olan darbeci iki asker, sabah erken saatlerde başkent Atina’nın Katehaki semtindeki Merkezi İltica Ofisi’ne götürülmüştü.

Haberler


Atina’da üniversite düzenlemelerine tepki

Türk Dünyası Uluslararası Kısa Film Yarışması için başvurular başladı

Yeni trafik kanununa göre arabada kahve veya su bulundurmak, poşet taşımak yasak mı?

Erdem Hüseyin, Caner İmam’ı makamında ziyaret etti

"Meçhul Asker Anıtı" önünde eylem yok

Yunanistan heyeti, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığını ziyaret etti

FUEN, Yunanistan’daki Türklerin karşılaştığı hak ihlallerini raporladı

Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı