Anasayfa

30-09-2024
Gümülcine’deki Kalkınma Konferansında azınlık yok sayıldı!
Birinci Kalkınma Konferansı 3 – 4 Ekim tarihlerinde Gümülcine’de yapılacak. Etkinlik, Gümülcine merkezli Hronos gazetesi ve Peloponnisos (Mora) gazetesi ile Bölgesel Politikalar Gözlemevi tarafından Trakya Dimokritos Üniversitesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek.
30 Eylül 2024 Pazartesi

Birinci Kalkınma Konferansı 3 – 4 Ekim tarihlerinde Gümülcine’de yapılacak. Etkinlik, Gümülcine merkezli Hronos gazetesi ve Peloponnisos (Mora) gazetesi ile Bölgesel Politikalar Gözlemevi tarafından Trakya Dimokritos Üniversitesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Etkinliğin programında bölgede yaşayan Türk azınlık toplumundan herhangi bir kuruma veya yerel yöneticiye yer verilmemesi dikkat çekti. İki gün sürecek olan konferansta 60’ın üzerinde konuşmacıdan sadece azınlık üyesi bir çiftçiye yer verilmesi soru işaretlerinin doğmasına neden oldu.

Konferans, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti, İçişleri Bakanlığı ve Gümülcine Belediyesinin himayelerinde, 3 – 4 Ekim tarihleri arasında Gümülcine’deki Trakya Dimokritos Üniversitesi’nin merkez amfitiyatrosunda gerçekleştirilecek.

Konferansla, Doğu Makedonya – Trakya bölgesi için kalkınma amaçlı orta ve uzun vadeli uygulanabilir politikalar üretilmesi ve önerilmesi amaçlanıyor. Bu yapılırken de bölgenin sınır bölgesi olması dikkate alınacak.

25 oturumda, 60’ın üzerinde konuşmacının yer alacağı, bölgenin gelişme ve kalkınmasının inceleneceği iki günlük konferansta, bölge nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Batı Trakya Türk Azınlığından herhangi bir yerel yöneticiye veya bir kuruma ya da azınlık üyelerinin yönettiği bir tarım kuruluşuna yer verilmemesi dikkat çekti.

Haberler


Batı Trakyalı 17 Türk azınlık temsilcisi mahkemeye sevk edildi

AB çocuklar için yaş doğrulama uygulamasını hayata geçiriyor

OPEKEPE skandalı meclis gündeminde: SİRİZA ve Yeni Sol’dan soruşturma komisyonu talebi

Hüseyin Zeybek: “OPEKEPE skandalıyla milyonlarca euro kayboldu hükümet sessiz”

15 Temmuz şehitleri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anıldı

DEB Partisinden “Bir Lider, Bir Dava” video serisi

15 Temmuz şehitleri Gümülcine Başkonsolosluğunda anıldı

TİKA’da devir teslim töreni

Merhum Müftü Mete kabri başında anıldı

2025 Alantepe Yağlı Güreşleri’nin ağası Ahmet Akraba oldu

Yunanistan’dan Türk azınlığı dini açıdan bölme girişimi!

Batı Trakyalı Ceyda Belük ODTÜ’de okul birincisi oldu