Anasayfa

01-10-2024
Dedeağaç’taki LNG terminali bugün törenle açılıyor
Dedeağaç şehrindeki LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) terminalinin açılışı bugün gerçekleştiriliyor. Gastrade şirketi yaptığı açıklamada terminalin bugünden (1 Ekim Salı) itibaren faaliyete geçeceğini duyurdu.
1 Ekim 2024 Salı

Dedeağaç şehrindeki LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) terminalinin açılışı bugün gerçekleştiriliyor. Gastrade şirketi yaptığı açıklamada terminalin bugünden (1 Ekim Salı) itibaren faaliyete geçeceğini duyurdu.

Bu terminalin, Avrupa’nın enerji güvenliği açısından kritik bir rol üstlenirken, Yunanistan’ın enerji bağımsızlığını artırma hedeflerine de önemli katkı sağlaması planlanıyor. Proje, özellikle Doğu Akdeniz ve Balkanlar’da enerji akışının kesintisiz devamını sağlamayı hedefliyor.

Dedeağaç LNG terminali, deniz yoluyla gelen sıvılaştırılmış doğalgazın gaz haline dönüştürülerek Yunanistan’ın ve komşu ülkelerin enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede tasarlandı. Terminalin uzun vadede bölgesel enerji koridorlarında önemli bir rol oynaması hedefleniyor. Dedeağaç’ta hizmete girecek terminal sayesinde Yunanistan’ın yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Moldova, Ukrayna, Macaristan ve Slovakya’ya da doğalgaz aktarılacağı ifade edildi.

Bu projeyle birlikte, Dedeağaç şehri ve çevresinin ekonomik kalkınma açısından da önemli bir ivme kazanması bekleniyor. Öte yandan ise bazı çevreci gruplar ile özellikle sol örgütler sözkonusu yatırıma karşı çıkıyor.
Terminalin bugün gerçekleştirilecek açılış törenine, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve hükümet yetkililerinin katılması bekleniyor.

Haberler


Bir yılda 1,5 milyon Türk turist Yunanistan’ı ziyaret etti

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

DEB Partisi EFA’nın yönetim kuruluna seçildi

İlayda Ünal, Hanımeli Derneği yönetimini başkonsolosluk konutunda ağırladı

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması tamamlandı

Ahmet Yesevi Üniversitesi İskeçe Türk Birliği’nde tanıtıldı  

Rıdvan Ahmet : ‘Bu proje sadece teknolojik değil aynı zamanda sosyal açıdan da bölge halkı için büyük bir kazanımdır’

Ahmet Yesevi Üniversitesi Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde tanıtıldı

Türk-Yunan İş Forumu, İstanbul Ticaret Odasında düzenlendi

Mustafa Trampa: ‘Küçük Davutlu camii kararı vicdanları yaralamıştır’

Mustafçova Belediyesinden İskeçe Müftülüğüne ziyaret

GAT Hukuk Grubu, Strasburg’da eğitim gezisine katıldı