Anasayfa

01-10-2024
Yeni Sol Partisinden, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısına tepki
Yeni Sol Partisi, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısına tepki gösterdi.
1 Ekim 2024 Salı

Yeni Sol Partisi, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısına tepki gösterdi.

Partinin sosyal medya hesabından yayımlanan açıklamada, saldırıların derhal durdurulması gerektiği vurgulanarak, "İsrail, Orta Doğu’yu ve daha geniş bölgeyi yıkıma sürüklüyor, bunu hiçbir engelle karşılaşmadan yapıyor." ifadesi yer aldı.

Hükümete, uluslararası alanda gerekli inisiyatiflerin alınması, İsrail’e yaptırımlar uygulanması, Filistin Devleti’nin tanınması ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının kabul edilmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Orta Doğu’da soykırım yaşanırken ve önlenemez bir çatışma riski varken iktidarın sessiz kalarak katliamı desteklemesinin kabul edilemez olduğu kaydedildi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısının bölgede barış ve istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin bu duruma göz yummasının uzun vadeli savaş ve insanlık suçlarına zemin hazırladığı değerlendirmesi yer aldı.

Haberler


Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi

ABD ara seçimlerinde Demokratlar Kongrenin iki kanadında da çoğunluğu aldı

Velilerden İsrail’in İskeçe’deki okula ekipman bağışlamasına tepki

OPEKEPE skandalı büyüyor

Dün “kabul edilemez” dediği yerde bugün kendisi duruyor!

BM’de Yunanistan’ın insan hakları sicili incelendi

MÜFTÜLER ATANDI, KOLTUKLAR YERİNİ BULDU… PEKİ İRADE NEREDE?

2027 yılı taşıt vergileri myCAR’da erişime açıldı