Anasayfa

01-10-2024
Yeni Sol Partisinden, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısına tepki
Yeni Sol Partisi, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısına tepki gösterdi.
1 Ekim 2024 Salı

Yeni Sol Partisi, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısına tepki gösterdi.

Partinin sosyal medya hesabından yayımlanan açıklamada, saldırıların derhal durdurulması gerektiği vurgulanarak, "İsrail, Orta Doğu’yu ve daha geniş bölgeyi yıkıma sürüklüyor, bunu hiçbir engelle karşılaşmadan yapıyor." ifadesi yer aldı.

Hükümete, uluslararası alanda gerekli inisiyatiflerin alınması, İsrail’e yaptırımlar uygulanması, Filistin Devleti’nin tanınması ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının kabul edilmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Orta Doğu’da soykırım yaşanırken ve önlenemez bir çatışma riski varken iktidarın sessiz kalarak katliamı desteklemesinin kabul edilemez olduğu kaydedildi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısının bölgede barış ve istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin bu duruma göz yummasının uzun vadeli savaş ve insanlık suçlarına zemin hazırladığı değerlendirmesi yer aldı.

Haberler


İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi

İskeçe Türk Birliğinden Çamlar Denizi’nde büyük piknik etkinliği

Çınar Camii davasında mücadele mesajı: Karar istinafa götürülecek