Anasayfa

03-10-2024
Mora Yarımadası’ndaki yangında 65 bin dönümden fazla alan kül oldu
Mora Yarımadası’ndaki Korinthos Bölgesi’ne bağlı Ksilokastro ilçesinde çıkan orman yangınında, 65 bin dönümden fazla alanın kül olduğu bildirildi.
3 Ekim 2024 Perşembe

Mora Yarımadası’ndaki Korinthos Bölgesi’ne bağlı Ksilokastro ilçesinde çıkan orman yangınında, 65 bin dönümden fazla alanın kül olduğu bildirildi.
 
Basında yer alan heberlere göre, pazar günü çıkan yangın, havadan ve karadan sürdürülen yoğun çalışmalar sonucu bugün büyük oranda kontrol altına alındı.
 
Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemi (EFFIS), dün sabaha kadar yangının kül ettiği ormanlık alanın 65 bin dönümün üstünde olduğunu tespit etti.
 
Korinthos Bölgesi’nde 2010’dan beri meydana gelen orman yangınları incelendiğinde ise bunun, bölgede çıkan en geniş çaplı yangın olduğu belirlendi.
 
İtfaiye Teşkilatının açıklamasına göre, bölgede arıcılıklauğraşan ve yangının çıktığı saatlerde arılarının bakımınıduman kullanarak yapan bir kişiye, yangın tehlikesi bulunan zamanda ateşle çalışma yaptığı için para cezasıkesildi.
 
Pazar günü çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2 itfaiye eri ise yaralanmıştı.

FOTO: ARŞİV

Haberler


BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki

İsrail’in Atina Büyükelçisi’nin açıklamaları Yunanistan’da tepkiyle karşılandı

GTGB’de çocuk etkinlikleri devam ediyor

Şahin’deki hafızlık etkinliğinde birlik ve dayanışma mesajları

Demircik köyündeki hayır kermesine yoğun katılım

Gümülcine meydanında GAT Gençlik Festivali coşkusu

SEÇEK Şenliklerinde birlik mesajı: “Azınlık içinde azınlık” düzenlemesine tepki

Zaharaki’den tepki çeken yasa sonrası Ruşenler ziyareti

Zeybek’ten sert eleştiri: ’Azınlık eğitimi ve hakları göz ardı ediliyor’

Yunanistan – İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

Bir evde 174 silah ve yaklaşık 15 bin 500 fişek ele geçirildi