Anasayfa

03-10-2024
Yakacak odun miktarının artırılmasını istedi
Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin emeklilere verilen yakacak odun yardımı miktarının artırılmasını istedi.
3 Ekim 2024 Perşembe

Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin emeklilere verilen yakacak odun yardımı miktarının artırılmasını istedi.

Konuyla ilgili Çevre ve Enerji Bakanı Theodoros Skilakakis’e yazılı talepte bulunan belediye başkanı Erdem Hüseyin, ilk olarak Kozlukebir belediyesinin coğrafi yapısından bahsederek, belediye sınırları içinde yer alan bir çok yerleşim bölgelerinin ormanlık alanlarla çevrili olduğunu ve belediyenin 57 yerleşim biriminden oluştuğunu belirtti.

Özellikle dağlık bölgede yaşayan bölge sakinlerinin emekli vatandaşlardan oluştuğunu hatırlatan belediye başkanı Hüseyin, yaşanan enerji krizi nedeniyle bölge sakinlerinin kış aylarında ısınma sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Hüseyin, Rodop Orman Müdürlüğü’nün 457505/24-09-2024 sayı ve tarihli yazısı ile Kozlukebir Belediyesine odun dağıtımı programı kapsamında sadece 2.821 metrekare alan tahsis edildiğini belirten Erdem Hüseyin, daha önce 2022 yılında (3.095 metrekare) ve 2023 yılında (3.320 metrekare) tahsis edildiğini hatırlattı.

Söz konusu odun dağıtım miktarının bu yıl da artırılması gerektiğini vurgulayan Hüseyin, bunun olmaması durumunda özellikle yaşlılar için sorunlar yaşanabileceğini ifade etti.

Kozlukebir belediyesinden odun dağıtımı yardımından yararlanan yerleşim bölgeleri şöyle: Dolapçılar, Hacıköy, Işıklar, Durhasanlar, Üşekdere, Kızılağaç, Dundarlı, Kardere, Küçüören, Üntren, Payamdere, Kayrak, Mehrikoz ve Hemetli bölgesinin tamamı.

Haberler


BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki

İsrail’in Atina Büyükelçisi’nin açıklamaları Yunanistan’da tepkiyle karşılandı

GTGB’de çocuk etkinlikleri devam ediyor

Şahin’deki hafızlık etkinliğinde birlik ve dayanışma mesajları

Demircik köyündeki hayır kermesine yoğun katılım

Gümülcine meydanında GAT Gençlik Festivali coşkusu

SEÇEK Şenliklerinde birlik mesajı: “Azınlık içinde azınlık” düzenlemesine tepki

Zaharaki’den tepki çeken yasa sonrası Ruşenler ziyareti

Zeybek’ten sert eleştiri: ’Azınlık eğitimi ve hakları göz ardı ediliyor’

Yunanistan – İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

Bir evde 174 silah ve yaklaşık 15 bin 500 fişek ele geçirildi