Anasayfa

05-10-2024
İskeçe’de Filistin’e destek yürüyüşü
Ülke genelinde düzenlenen toplam sekiz yürüyüşten biri İskeçe’de gerçekleşti.
5 Ekim 2024 Cumartesi



Ülke genelinde düzenlenen toplam sekiz yürüyüşten biri İskeçe’de gerçekleşti.

İskeçe’de, çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra bazı siyasi partilerin de katkılarıyla Filistin’e destek amaçlı bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş bugün (5 Ekim Cumartesi) saat 12.00’de İskeçe şehir meydanından başladı. Katılımcılar, şehir merkezinden Panagi Çaldari (Gümülcine Sokağı) Caddesine yürüdü. Eylem, 28 Ekim Caddesi (Kavala Caddesi) üzerinden yeniden şehir merkezine dönülmesi ile sona erdi.

Destek yürüyüşünde Türkçe ve Yunanca olarak, “Filistin’e Özgürlük”, “Kahrolsun İsrail”, “Filistin Özgürdür, Özgür Kalacak” sloganları atıldı.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eyleme, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Bağımsız Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Mustafçova eski belediye başkanı Cemil Kabza, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer ve Ova Kültür Dayanışma Kardeşlik Derneği Başkanı Ömer Muzafferoğlu da hazır bulundu.

Haberler


BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki

İsrail’in Atina Büyükelçisi’nin açıklamaları Yunanistan’da tepkiyle karşılandı

GTGB’de çocuk etkinlikleri devam ediyor

Şahin’deki hafızlık etkinliğinde birlik ve dayanışma mesajları

Demircik köyündeki hayır kermesine yoğun katılım

Gümülcine meydanında GAT Gençlik Festivali coşkusu

SEÇEK Şenliklerinde birlik mesajı: “Azınlık içinde azınlık” düzenlemesine tepki

Zaharaki’den tepki çeken yasa sonrası Ruşenler ziyareti

Zeybek’ten sert eleştiri: ’Azınlık eğitimi ve hakları göz ardı ediliyor’

Yunanistan – İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

Bir evde 174 silah ve yaklaşık 15 bin 500 fişek ele geçirildi