Anasayfa

08-10-2024
Özgür Ferhat’tan hükümete çağrı: ‘Hayvancılık sektörü için de minimis destekleri derhal verilmeli’
Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Yeni Demokrasi hükümetini, hayvancılık sektöründe zor durumda olan üreticilere gerekli desteği vermemekle eleştirdi.
8 Ekim 2024 Salı

Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Yeni Demokrasi hükümetini, hayvancılık sektöründe zor durumda olan üreticilere gerekli desteği vermemekle eleştirdi.

Özellikle hayvan hastalıklarının görüldüğü bölgelerde 3 ve 10 kilometrelik karantina alanlarında yer alan işletmelerin yem maliyetlerinin altından kalkamadığını belirten Ferhat, hükümetin acil olarak “de minimis” desteklerini devreye sokması gerektiğini vurguladı.

Özgür Ferhat’ın siyasi bürosundan gönderilen basın bülteninde, “Rodop ilinde ve diğer etkilenen bölgelerdeki hayvancılık işletmeleri, hayvan hareketlerinin ve kesim işlemlerinin yasaklanması nedeniyle ciddi ekonomik kayıplar yaşıyor. Karantina sürelerinin sürekli uzaması, üreticilerin yem stoklarını tüketmesine ve yem fiyatlarındaki artışla karşı karşıya kalmasına neden oldu. Bu durum, işletmelerin hem maliyetlerini artırıyor hem de hayvanların pazar değerini düşürüyor.” ifadeleri yar aldı.

Milletvekili Özgür Ferhat, hükümetin bu konuda duyarsızlığını sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:
"Hayvancılık sektöründeki üreticilerimiz, hükümetin geciken kararları nedeniyle mağdur olmaktadır. Üreticilerin yem maliyetlerini karşılamak amacıyla acilen ‘de minimis’ desteklerinin verilmesi gerekiyor. Bu insanlar, hayvanlarını beslemeye devam ederken aynı zamanda gelir kaybı yaşıyor ve hayvanlarını satamıyorlar. Hükümet, çiftçilerimizin yaşadığı bu zor dönemi görmezden gelmemeli."

Ferhat ayrıca, üreticilerin yaşadığı gelir kayıplarına da dikkat çekti ve hükümete şu soruları yöneltti:
1. Yeni Demokrasi hükümeti, hayvancılık sektöründeki üreticilerin yem maliyetlerini karşılamak için ‘de minimis’ desteklerini derhal hayata geçirecek mi?

2. Hayvancılık sektöründe yer alan üreticilerin, et ve süt satamama nedeniyle yaşadıkları gelir kayıplarını telafi etmek amacıyla başka hangi ekonomik destekleri sağlamayı planlıyor?


Haberler


Miçotakis: Erdoğan ile görüşme Şubat ayının ilk günlerinde olabilir

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Öğrencileri için Edirne’ye kültür gezisi

Türkiye’nin Yunanistan’a ihracatı 3 milyar doları aştı

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Özgür Ferhat: “Tütüncülerimiz yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçirmektedir”

Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti