Anasayfa

11-10-2024
Tayinli müftülerden provokasyon girişimi
Cuma namazının hemen öncesinde cübbe ve sarıkla camiye girmek isteyen tayinli müftüler, cemaatin tepkisi sonucunda cami dışına çıkmak zorunda kaldı. Cemaat, seçilmiş Müftü Trampa’yı kastederek, "Bizim Müftümüz içeride" tepkisi verdi.
11 Ekim 2024 Cuma



Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Kalancis’in katılımıyla gerçekleşen İskeçe Medresesinin açılışına katılan tayinli müftüler, açılıştan hemen sonra İskeçe Aşağımahalle Çınar Camiinde cemaatle birlikte cuma namazı kılmaya çalışınca olay çıktı. Camideki cemaatın namaza durmasından sonra, üzerlerinde cübbe ve sarıkla camiye girmeye çalışan tayinli müftüler halkın tepkisiyle karşılaştı.

Cemaat ve Türk azınlığı kurum temsilcileri, azınlığın tanımadığı tayinli müftülerin bu provokasyon girişimine tepki göstererek camiye girmelerini engellediler. Tayinli müftüler, camideki soydaşların "Namaz kılmak istiyorsan cübbenizi ve sarığınızı çıkarın" çağrısını ise "Her yere böyle gidiyoruz" diyerek reddettiler.

Tayinli müftüler tepkiler üzerine camiyi terk etmek zorunda kaldı. Soydaşlarla tartışmaya giren Gümülcine tayinli müftüsü ise, namazı açılışı yapılan medreseden getirilen seccade üzerinde, caminin dışında kıldı.

Tayinlilerin camiye girme girişimi sırasında İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa da camide bulunuyordu.

Haberler


Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı