Anasayfa

12-10-2024
İTB’den atanmış müftü naiplerinin provokasyonuna kınama
İTB: “Azınlığın iradesini yok sayan girişimlerden uzak durulmasını bekliyoruz.”
12 Ekim 2024 Cumartesi

İskeçe Türk Birliği (İTB), Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın iradesini yok sayarak, İskeçe, Gümülcine ve Dimetoka tayinli müftü naiplerinin İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’ndeki provokasyon girişimlerini kınadı. Açıklamada; “Azınlık toplumunun kendilerine karşı olan duruşunun ve çözüme kavuşturulmayan Müftülük Meselesi hakkındaki tutumunun bilincinde olan bu şahısların hareketi iyi niyetten çok uzak, son derece ciddi bir provokasyondur.” denildi.

Konuyla ilgili olarak İskeçe Türk Birliği’nden yapılan açıklama şöyle:
“Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın iradesini yok sayarak, İskeçe, Gümülcine ve Dimetoka tayinli müftü naiplerinin İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’ndeki provokasyon girişimlerini şiddetle kınıyoruz.

11 Ekim Cuma günü, Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Din İşleri Genel Sekreteri Yorgos Kalancis’in de katılımıyla gerçekleşen İskeçe Medresesi’nin açılış törenine katıldıktan sonra, üzerlerinde cübbe ve sarıkla Cuma namazının başladığı sırada İskeçe Çınar Camii’ne girmeye çalışan, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı tarafından kabul edilmeyen tayinli müftü naipleri gördükleri tepki üzerine camiden uzaklaşmışlardır.

Azınlık toplumunun kendilerine karşı olan duruşunun ve çözüme kavuşturulmayan Müftülük Meselesi hakkındaki tutumunun bilincinde olan bu şahısların hareketi iyi niyetten çok uzak, son derece ciddi bir provokasyondur.

Bu provokatif hareketi bir kez daha kınıyor, bu ve buna benzer hareketlerden, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın iradesini yok sayan girişimlerden uzak durulmasını beklediğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.”



Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor