Anasayfa

01-08-2016
"Hak Arama Yürüyüşü'ne destek veren ve katılan herkese teşekkürler"
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, 24 Temmuz Pazar günü yapılan Hak Arama Yürüyüşü'ne katılanlara teşekkür etti.
1 Ağustos 2016 Pazartesi

Ali Çavuş, "Gerçekleştirdiğimiz bu medeni yürüyüşün katılım sayısını olduğundan az göstererek, mesnetsiz bilgiler yayarak, küçümsemeye çalışmak bu Hak Arama Yürüyüşünün hedefine ulaştığının bir göstergesidir." ifadesine yer verdi.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş'un yaptığı açıklama şöyle:

Saygıdeğer Batı Trakya Türkleri,

24 Temmuz 2016 günü 28 yıl aradan sonra bir Hak Arama Yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu yürüyüşe destek veren kurum başkan ve yöneticilerine, siyasilere ve özellikle tüm korkutma haberlerine rağmen Batı Trakya'nın her bölgesinden yürüyüşe katılan üç bine yakın Batı Trakya Türk'üne gönülden teşekkür ediyorum.

Gerçekleştirdiğimiz bu medeni yürüyüşün katılım sayısını olduğundan az göstererek, mesnetsiz bilgiler yayarak, küçümsemeye çalışmak bu Hak Arama Yürüyüşünün hedefine ulaştığının bir göstergesidir.

Yıllar sonra insanımız mevcut durumdan memnun olmadığını, bir türlü verilmeyen Lozan'dan doğan haklarını talep ettiğini ve eşit vatandaş olarak bu ülkede barış içinde yaşamak istediğini Eski Valilik Binası önünde haykırdı. Haklarımız verilene kadar bu haykırışların devam edeceğini, bugün Gümülcine'de yarın Atina Sindagma Meydanı'nda bir diğer gün Brüksel meydanlarında olacağımızı ve bu hususta çok kararlı olduğumuzu sizinle paylaşmak isterim.

Bizlere dönük değişik yol ve yöntemlerle girişilen yıldırma gayretleri boşunadır. Bugün Altın Şafak Partisi'nin yapmış olduğu suç duyurusu için Rodop Emniyet Müdürlüğüne yazılı ifademi sundum. Yaptığımız yürüyüşte de görüleceği gibi dünyanın en masum azınlığının bu masum taleplerine kulak verilmeli ve bir an önce diyalog kapıları açılmalıdır.

Bizler, DEB Partisi camiası olarak bu hak arama mücadelesine haklarımız verilene kadar devam edeceğimizi, bu uğurda bir bedel ödenecekse ben Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş olarak bu bedeli ödemeye hazır olduğumu siz değerli halkımızla ve kıymetli kamuoyu ile paylaşırım.

Saygılarımla

Mustafa Ali ÇAVUŞ
DEB Partisi Genel Başkanı


Haberler


Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması

Habipoğlu: “AİHM kararı görmezden geliniyor”