Anasayfa

12-10-2024
‘Yangın ve sel önleme projeleri ivedilikle hayata geçirilmeli’
Rodop Yeni Sol Partisi Milletvekili Özgür Ferhat, geçtiğimiz aylarda Rodop bölgesinde meydana sel ve yangın felaketleriyle ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin bu felaketlere karşı yeterli tedbirler alamadığını belirtti.
12 Ekim 2024 Cumartesi

Rodop Yeni Sol Partisi Milletvekili Özgür Ferhat, geçtiğimiz aylarda Rodop bölgesinde meydana sel ve yangın felaketleriyle ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin bu felaketlere karşı yeterli tedbirler alamadığını belirtti.

Ferhat sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımda, iklim krizinin etkilerinin artmasıyla birlikte yangınlar ve doğal afetlerin daha sık ve şiddetli yaşandığını ancak hükümetin bu felaketlere karşı etkin tedbirler almadığını vurguladı.

“HÜKÜMETİN PROJELERİ YETERSİZ VE GECİKMİŞ DURUMDA”
Ferhat, Yeni Demokrasi hükümetinin yangın ve sel felaketlerine karşı aldığı önlemlerin hem bütçe hem de zamanlama açısından yetersiz olduğunu belirtti. Buna bir örnek olarak Yalımlı-Beygirciler-Profitis İlias dağlık alanında yürütülen bitkisel düzenleme projesi için yalnızca 421.503 euro ayrıldığını, Şapçı-Durhasanlar-Baldıran ve İsmaros bölgesindeki orman yollarının bakımına ise sadece 19.400 euro bütçe tahsis edildiğini hatırlattı. Ferhat, bu sınırlı kaynaklarla bölgenin karşı karşıya olduğu büyük tehlikeleri önlemenin imkansız olduğunu söyledi.

Arabacıköy-Yassıköy-Susurköy ormanlarında tomruk setleri inşa edilmesi için ayrılan 1 milyon euro bütçeye rağmen projenin henüz hayata geçirilmediğini belirten Ferhat, hükümetin verdiği sözlerin çoğunun kağıt üzerinde kaldığını ifade etti.

“YANGIN VE SEL ÖNLEME PROJELERİ İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Rodop bölgesinde yangınlarla mücadelede en etkili önlemlerden biri olarak, orman yollarının bakımı ve yangın şeritlerinin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Ferhat, bu çalışmaların yetersiz bütçelerle yürütüldüğünü dile getirdi. Ferhat ayrıca sel önleme projeleri kapsamında Narlıköy ve Susurköy gibi yerleşim yerlerinde yürütülen projeler için ayrılan kaynakların sınırlı olduğunu söyledi.

Milletvekili Özgür Ferhat, devam eden ve onay bekleyen projeleri şöyle sıraladı:

DEVAM EDEN PROJELER:
1.Yalımlı-Beygirciler-Profitis İlias dağlık havzalarında yürütülen bitkisel düzenleme projesi: Bütçe 421.503,33 euro

2.Şapçı-Durhasanlar-Baldıran ve İsmaros orman yollarının bakımı ve iyileştirilmesi: Bütçe 19.400 euro


ONAY BEKLEYEN PROJELER
1.Arabacıköy-Yassıköy-Narlıköy-Susurköy ormanlarında tomruk setlerinin inşası: Bütçe 1 milyon euro

2.Narlıköy’deki sel önleme setleri: Bütçe 180.000 euro

3.Susurköy-Kozlardere bölgelerinde sel baskınını önleyici setler: Bütçe 300.000 euro

Son olarak halkın güvenliği adına bölgedeki yangın ve sel felaketlerine karşı daha etkili ve kapsamlı projelerin hayata geçirilmesi için mücadele edeceğini belirten milletvekili Ferhat sözlerini, “Rodop bölgesinin güvenliği ve doğal kaynaklarının korunması hepimizin sorumluluğundadır. Gelin, el birliği ile bölgemizi koruyalım,” diyerek tamamladı.

Haberler


İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere destek projesi

“Hüseyinler” yeni adresinde hizmete başladı

Zeybek’ten “Amalthea” desteği için hükümete sert eleştiri

ABTTF Başkanı Habipoğlu azınlık okullarına yönelik uygulamaları eleştirdi

Andreas Loverdos Yeni Demokrasi Partisine katıldı

BM Filistin Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu: İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR

Öğrenci Yardımı başvuruları için 3 günlük ek süre

Yeni Soldan “Tarlada Güneş Paneli” programı için bakanlığa soru

İsrail ordusu, Gazze kentine kara saldırılarına başladığını açıkladı

DMT Eyaleti ile Smolyan arasında hayvan hastalıklarına karşı iş birliği

Muhalefetteki sol partilerden Küresel Sumud Filosu’na destek mesajı

Eyalet Başkan Yardımcısı Hacı Mehmet, Gümülcine Hastanesi müdürünü ziyaret etti