Anasayfa

12-10-2024
‘Yangın ve sel önleme projeleri ivedilikle hayata geçirilmeli’
Rodop Yeni Sol Partisi Milletvekili Özgür Ferhat, geçtiğimiz aylarda Rodop bölgesinde meydana sel ve yangın felaketleriyle ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin bu felaketlere karşı yeterli tedbirler alamadığını belirtti.
12 Ekim 2024 Cumartesi

Rodop Yeni Sol Partisi Milletvekili Özgür Ferhat, geçtiğimiz aylarda Rodop bölgesinde meydana sel ve yangın felaketleriyle ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin bu felaketlere karşı yeterli tedbirler alamadığını belirtti.

Ferhat sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımda, iklim krizinin etkilerinin artmasıyla birlikte yangınlar ve doğal afetlerin daha sık ve şiddetli yaşandığını ancak hükümetin bu felaketlere karşı etkin tedbirler almadığını vurguladı.

“HÜKÜMETİN PROJELERİ YETERSİZ VE GECİKMİŞ DURUMDA”
Ferhat, Yeni Demokrasi hükümetinin yangın ve sel felaketlerine karşı aldığı önlemlerin hem bütçe hem de zamanlama açısından yetersiz olduğunu belirtti. Buna bir örnek olarak Yalımlı-Beygirciler-Profitis İlias dağlık alanında yürütülen bitkisel düzenleme projesi için yalnızca 421.503 euro ayrıldığını, Şapçı-Durhasanlar-Baldıran ve İsmaros bölgesindeki orman yollarının bakımına ise sadece 19.400 euro bütçe tahsis edildiğini hatırlattı. Ferhat, bu sınırlı kaynaklarla bölgenin karşı karşıya olduğu büyük tehlikeleri önlemenin imkansız olduğunu söyledi.

Arabacıköy-Yassıköy-Susurköy ormanlarında tomruk setleri inşa edilmesi için ayrılan 1 milyon euro bütçeye rağmen projenin henüz hayata geçirilmediğini belirten Ferhat, hükümetin verdiği sözlerin çoğunun kağıt üzerinde kaldığını ifade etti.

“YANGIN VE SEL ÖNLEME PROJELERİ İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Rodop bölgesinde yangınlarla mücadelede en etkili önlemlerden biri olarak, orman yollarının bakımı ve yangın şeritlerinin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Ferhat, bu çalışmaların yetersiz bütçelerle yürütüldüğünü dile getirdi. Ferhat ayrıca sel önleme projeleri kapsamında Narlıköy ve Susurköy gibi yerleşim yerlerinde yürütülen projeler için ayrılan kaynakların sınırlı olduğunu söyledi.

Milletvekili Özgür Ferhat, devam eden ve onay bekleyen projeleri şöyle sıraladı:

DEVAM EDEN PROJELER:
1.Yalımlı-Beygirciler-Profitis İlias dağlık havzalarında yürütülen bitkisel düzenleme projesi: Bütçe 421.503,33 euro

2.Şapçı-Durhasanlar-Baldıran ve İsmaros orman yollarının bakımı ve iyileştirilmesi: Bütçe 19.400 euro


ONAY BEKLEYEN PROJELER
1.Arabacıköy-Yassıköy-Narlıköy-Susurköy ormanlarında tomruk setlerinin inşası: Bütçe 1 milyon euro

2.Narlıköy’deki sel önleme setleri: Bütçe 180.000 euro

3.Susurköy-Kozlardere bölgelerinde sel baskınını önleyici setler: Bütçe 300.000 euro

Son olarak halkın güvenliği adına bölgedeki yangın ve sel felaketlerine karşı daha etkili ve kapsamlı projelerin hayata geçirilmesi için mücadele edeceğini belirten milletvekili Ferhat sözlerini, “Rodop bölgesinin güvenliği ve doğal kaynaklarının korunması hepimizin sorumluluğundadır. Gelin, el birliği ile bölgemizi koruyalım,” diyerek tamamladı.

Haberler


Yunan bankalarından İstanbul’daki tarihi Zoğrafyon Rum Lisesine 500 bin euro bağış

Yunanistan düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesine ilişkin yasa tasarısı hazırlıyor

Okul kitabında İsrail işgali altındaki çocukların yaşamını anlatan metin değiştirildi

Yeni Sol’dan OPEKEPE skandalına sert tepki

Hebilköy’de ormanlık alanda yangın

İskeçe’de ‘Piyano ve Oda Müziği’ dinletisi

İsrail’e askeri malzeme götürülmesi Pire limanında protesto edildi

Başkonsolos Ünal, 2025 Seçek Ağası ve kanaat önderlerini ağırladı

Atina’nın su kaynakları azalıyor

Yol güvenliği için dört dilde broşür

Seçek etkinliklerinin programı belli oldu

Batı Trakyalı gençler Karacaali kampında buluştu