Anasayfa

13-10-2024
DEB Partisi: ‘Eylemin güdümlü olma ihtimali kaygılarımızı daha da arttırıyor’
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, İskeçe, Gümülcine ve Dimetoka tayinli müftü naiplerinin İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’ndeki provokasyon girişimlerini kınadı.
13 Ekim 2024 Pazar

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, İskeçe, Gümülcine ve Dimetoka tayinli müftü naiplerinin İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’ndeki provokasyon girişimlerini kınadı.

Parti açıklamasında, “Azınlığımızın tayinli naipler ve müftülük meselelerinde gasp edilen iradeleri hususunda ne düşündüğünü bildikleri halde böyle provokatif eylemde bulunmalarına bir anlam vermekte güçlük çekiyoruz. Eylemin güdümlü olma ihtimali kaygılarımızı daha da arttırıyor.” ifadelerine yer verildi.

DEB Partisinin açıklaması şöyle:
“11 Ekim Cuma günü Eğitim ve Din işleri Genel Sekreteri Yorogos Kalancis’in de iştirak ettiği İskeçe Medresesi’nin açılış törenine müteakip, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı tarafından kabul görmeyen ve hiç bir zaman da görmeyecek olan tayinli müftü naipleri, İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’nde cuma namazı kılmaya teşebbüs ederek, bir provokasyon girişiminde bulunmuşlardır. Bu provokasyonu şiddetle kınıyoruz.

Azınlığımızın tayinli naipler ve müftülük meselelerinde gasp edilen iradeleri hususunda ne düşündüğünü bildikleri halde böyle provokatif eylemde bulunmalarına bir anlam vermekte güçlük çekiyoruz. Eylemin güdümlü olma ihtimali kaygılarımızı daha da arttırıyor.

Her geçen gün bir hakkımızın daha gasp edildiği bu ülkede, ülke yöneticilerini gasp edilen haklarımızı iade etmeye, müftülük, vakıflar ve eğitim alanlarında beyan ettiğimiz irademize saygı göstermeye davet ediyoruz.”


Haberler


İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıldönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri