Anasayfa

17-10-2024
Eyalet genelinde 10 kişiden 3’ü yoksulluk tehlikesi ile karşı karşıya
Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinde yaşayanların yüzde 31,9’u yoksulluk ve sosyal dışlanma tehlikesi altında.
17 Ekim 2024 Perşembe

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinde yaşayanların yüzde 31,9’u yoksulluk ve sosyal dışlanma tehlikesi altında.

Eurostat verilerine göre, Avrupa Birliği genelinde yoksulluk ortalaması yüzde 21,4 iken aynı oran Doğu Makedonya - Trakya eyaletinde yüzde 31,9 olarak tespit edildi. Raporda, Attiki ve turistik bölgelerle diğer eyaletler arasında da önemli farklar olduğu kaydedildi.

AB genelinde 94 milyon 600 bin kişi (nüfusun yüzde 21,4’ü) yoksulluk ve sosyal dışlanma riski ile karşı karşıya. 2023 yılı verilerine göre, Yunanistan genelinde bu oran Mora Yarımadası için yüzde 35,7, Batı Yunanistan için yüzde 35,2, Doğu Makedonya ve Trakya için ise yüzde 31,9 olarak belirlendi. Attiki bölgesinde ise bu oran yüzde 22.7 olarak kaydedildi.

Ülkeler bazında en yüksek oran yüzde 32 ile Romanya’da kaydedilirken, onu yüzde 30 ile Bulgaristan, yüzde 26,5 ile İspanya ve yüzde 26,1 ile Yunanistan takip ediyor.

Bölgesel düzeyde en yüksek yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altındaki kişi oranları ise Fransa’nın denizaşırı bölgelerinde, güney İtalya’da ve Romanya’nın kırsal kesimlerinde kaydedildi.

Haberler


Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı