Anasayfa

03-08-2016
BTAYTD yöneticilerine açılan davalar itiraz üzerine yetkili mahkemeye sevkedildi
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) şubeleriyle ilgili olarak dernek yöneticileri hakkında açılan davalar, derneğin itirazı üzerine yetkili mahkemeye sevkedildi.
3 Ağustos 2016 Çarşamba

Konuyla ilgili olarak BTAYTD'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Hatırlanacağı üzere 5 Mayıs 2016 günü yayınladığımız açıklama ile, şubelerimiz ile ilgili yapılan işlemleri üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşmış ve bu açıklamamız sonunda yapılan işlemlerin ve özellikle dernek yöneticileri aleyhine açılan ceza davalarının da hukuki dayanaktan yoksun olduklarını ve uygulama yanlışlıklarını belirtmiştik.

Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer üyelerimiz aleyhine açılmış ve 13 Mayısta görüşülmesi gereken dava, avukatların grevi sebebi ile 18 Kasım 2016 tarihine ertelenmişti. Bundan birkaç gün sonra, dernek başkanımız Av. Ahmet KARA ve 6 üyemiz aleyhine yapılmış suç duyurularına istinaden yangından mal kaçırırcasına adli tatil süresi içerisinde 29 Temmuz tarihi duruşma tarihi olarak belirlenmişti.

Bugün gerçekleşen duruşma neticesinde dava avukatları Yoannis Barkas (İskeçe Barosu avukatı) ve Ercan Amet'in (Rodop Barosu avukatı) mahkemeye yapmış oldukları yetki itirazı mahkemece kabul edilmiş olup, dosyaların yetkili mahkemeye sevkine karar verilmiştir. Bu gelişme bu olayda bizim hukuken haklılığımızın göstergelerinden biridir.

Usule ve iddianameye ilişkin diğer itirazlarımızı yetkili mahkeme nezdinde sunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu ve derneğimizin haklı mücadelesini tüm hukuk yollarına başvurarak devam ettireceğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı