Anasayfa

23-10-2024
Çiçek hastalığı nedeniyle koyun ve keçilerin nakline yasak geldi
Küçükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı vakalarının artması nedeniyle koyun ve keçilerin üreme, besleme, otlatma ve kesim amaçlı nakliyesinin 10 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.
23 Ekim 2024 Çarşamba

Küçükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı vakalarının artması nedeniyle koyun ve keçilerin üreme, besleme, otlatma ve kesim amaçlı nakliyesinin 10 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Kostas Çiaras başkanlığında düzenlenen çevrim içi toplantıda, hastalığın yayılmasını önlemek üzere bir dizi önlemin uygulamaya konulduğu açıklandı.

Bakan Çiaras, koyun ve keçilerin herhangi bir nedenle taşınmasının 10 gün süreyle yasaklandığını belirterek, 104 çiftlikte vakaların teyit edilmesinin ardından 17 bin 500 hayvanın itlaf edildiğini kaydetti.

Çiaras, "Ülkemiz, koyun çiçek hastalığı nedeniyle ciddi bir epidemiyolojik tehditle karşı karşıya. Çiçek hastalığı son derece bulaşıcı bir hastalık olup, insan sağlığını tehdit etmemekle birlikte hayvanlar arasında büyük bir yayılma göstermektedir." dedi.

Bakan, alınan karar doğrultusunda, koyun ve keçilerin taşınmasının yasaklanmasının yanı sıra hastalığın yayılma riskini azaltmak amacıyla 3 kilometrelik koruma alanı ve 10 kilometrelik gözetim bölgesi oluşturulacağını söyledi.

Bakanlık, hayvan yetiştiricilerine kaybettikleri her hayvan için 150 ila 500 euro ödeme yapıyor.

Haberler


Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı

Gümülcine blokajında çiftçiler batı çıkışını trafiğe açtı

Muratlı’da kaybolan çiftçi ölü olarak bulundu!

Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”