Anasayfa


04-08-2016
Türkiye “DEMOKRASİ NÖBETİ”nde...
Türk halkı “DEMOKRASİ NÖBETİ”ne devam ediyor!...
4 Ağustos 2016 Perşembe

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminden sonra, Türk halkı 20 gündür ülke genelinde “DEMOKRASİ NÖBETİ” tutuyor.

Türk milleti ülke genelindeki il ve ilçe merkezlerinde akşam saatlerinde biraraya gelip geç saatlere kadar NÖBETE devam ediyor.

Peki siyasi görüş farkı gözetmeksizin genci yaşlısı, doğulusu batılısıyla halkı 20 gündür ayakta tutan bu noktaya nasıl gelindi...

GÜNDEM gazetesi 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi’nde yaşanan olayları ve Batı Trakya Türk Azınlığı’na yansımalarını ve darbe girişimine yükselen tepkileri derledi.

- 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Fethullahçı Terör Örgütü (FÖTÖ) mensuplarınca darbe girişimi başladı. İnsanlar ne olduğunu anlamaya çalışırken, FETÖ üyesi darbeci askerler ülkedeki bazı önemli noktaları kontrol altına almaya çalıştı. Millet iradesiyle seçilen Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümeti darbe teşebbüsüyle görevden zorla indirilmek istendi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı üzerine halk darbe girişimini önlemek ve FETÖ mensuplarına karşı koymak amacıyla Türkiye genelinde meydanlara akın etti.

- Özellikle İstanbul ve Ankara’da sokağa çıkan halk birçok noktada darbecilere karşı koydu. Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine direnerek, dünyada eşine rastlanmayan bir olaya imza atan halk, darbenin önlenmesinde büyük rol oynadı.

- Ülke genelinde darbe teşebbüsüne karşı yapılan direniş sırasında 240 kişi şehit düştü. O gece tanka, zırhlı araca ve mermilere karşı bedenini ortaya koyarak karşı duran ve “DARBEYE HAYIR” diyen “DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ” hiç unutulmayacak.

- Yaşananlar adeta bir akıl tutulması gibiydi. Bu acı görüntüler insanların zihinlerinden uzun süre silinmeyecek.

- Türkiye’deki “Demokrasi Şehitleri” arasında bir de Batı Trakyalı var. Gümülcine’nin Menetler köyünden olan ve İstanbul’da yaşayan gazeteci Mustafa Cambaz, darbe girişiminin olduğu gece Çengelköy’de şehit olanlar arasında yer aldı.

- Darbeciler ülke genelinde farklı yerlerde toplanan halkı dağıtmaya çalışırken çok sayıda vatandaş şehit olurken, bin 500’ün üzerinde kişi de yaralandı.

- Anadolu Ajansı’nın verilerine göre FETÖ tarafından 15 Temmuz saat 22:00 sıralarında başlayan darbe girişimi, 16 Temmuz Cumartesi saat 20:02’de bertaraf edildi.

- Yaklaşık 24 saatlik bu süreç içinde Türk milleti tarihinin en önemli demokrasi sıvanını büyük bir bedel ödeyerek başarıyla vermiş oldu.

- Ülke genelindeki 81 ilde sokaklara çıkan halkın darbe teşebbüsünün engellenmesinden sonra başlattığı “Demokrasi Nöbeti” 20 gündür devam ediyor.

- 15 Temmuz akşamından sonra Türk halkı ülkedeki şehir ve ilçelerde “Demokrasi Nöbeti”ni sürdürüyor. Farklı siyasi görüş ve partilere mensup binlerce vatandaş her gece şehir ve ilçelerdeki meydanlarda toplanıp “Demokrasi Nöbeti” tutuyor. Vatandaşlar, meydanlarda gerçekleştirdikleri eylemlerle FETÖ'nün darbe girişimini lanetliyor.

- Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ndeki FETÖ Darbe Girişimi’ne, Batı Trakya’dan da tepkiler yükseldi.

- 16 Temmuz Cumartesi sabahı Türkiye’de darbe girişiminde bulunan 8 asker helikopertle Yunanistan’a kaçarak Dedeağaç Havaalanı’na indi.

- Batı Trakya Türkleri, DEB Partisi’nin öncülüğünde aynı gün Dedeağaç Havaalanı’na giderek darbe girişimini protesto etti ve darbecilerin Yunanistan’a kabul edilmemesini istedi.

- DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve Rodop eski milletvekili Ahmet Hacıosman burada basına açıklamalarda bulundular.

- Aynı gün Batı Trakya’daki kurum ve kuruluş başkanları ve yöneticileri ile soydaşlar Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu ziyaret ederek başkonsolos Ali Rıza Akıncı’ya “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

- 18 Temmuz Pazartesi akşamı İskeçe’nin Şahin köyünde İskeçe Müftülüğü ve Şahin halkı tarafından “Demokrasi Şehitleri” için mevlit okutuldu.

- 20 Temmuz Çarşamba günü öğle namazından sonra Gümülcine Müftülüğü tarafından Gümülcine Eski Cami’de “Demokrasi Şehitleri” için mevlit okutuldu.

- Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve azınlık kurum başkanları Gümülcineli “Demokrasi Şehidi” gazeteci Mustafa Cambaz’ın köyü Menetler’i ziyaret ederek, evinde anne babasına başsağlığı diledi. Mustafa Cambaz için kendi köyünde gıyabi cenaze namazı kılındı.

- DEB Partisi 24 Temmuz Pazar günü Gümülcine’de düzenlediği “HAK ARAMA YÜRÜYÜŞÜ”nde Türkiye’deki Darbe Girişimi’ni kınadı. Parti üyeleri FETÖ Darbe Girişimi’ni kınayan pankart taşıdı.

- Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile Batı Trakya’daki dört milletvekili Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras’ı ziyaret ederek darbe girişimi nedeniyle “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

- Batı Trakyalı soydaşlar da darbe girişiminden sonra “geçmiş olsun” dileklerinde bulunmak üzere Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu ziyaret etmeye devam ediyor.



Haberler


DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı