Anasayfa


04-08-2016
Altın Şafak’tan milletvekili Hüseyin Zeybek’e saldırı...
Altın Şafak Partisi milletvekilleri İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in Yunan bayrağını yırttığını iddia etti.
4 Ağustos 2016 Perşembe

Altın Şafak Partisi milletvekilleri Atina’ya yapılacak camiyle ilgili konunun da ele alındığı yasa tasarısı görüşmelerinde İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek’e yönelik ağır suçlamalarda bulundu.

Irkçı Altın Şafak Partisi milletvekilleri Hüseyin Zeybek’in Gökçepınar köyündeki asker Ahmet Katunlu’nun cenaze töreninde Yunan bayrağını yaktığını iddia etti. atina’ya yapılacak caminin de ele alındığı yasa tasarısıyla ilgili olarak 4 Ağustos Perşembe günü yapılan oturumda söz alan Altın Şafak Partisi milletvekili İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek’in geçtiğimiz günlerde Yunan bayrağını yaktığını iddia etti. iddiayı şiddetle reddeden Hüseyin Zeybek, “Benim atalarım Arnavutluk’ta faşizme karşı savaştı. Sizin atalarınız neredeydi?” diye konuştu.

Bu sırada Altın Şafak milletvekilleri Hüseyin Zeybek’e yönelik olarak “Sus lan” ve “Türk” diye bağırdı.

Daha sonra söz alan Altın Şafak milletvekili Yannis Lagos, İskeçe SİRİZA milletvekili Hüseyin Zeybek’i ilk okarak “Türk dostu” olarak tanımladı. Lagos daha sonra ise Zeybek’e “Türk casusu” diye hitap etti. Lagos, “Şimdi Trakya’da Türk azınlık olmadığını söyle, aksi takdirde Türksün” diye konuştu.

Oturumu yöneten meclis başkan yardımcısı Nikitas Kaklamanis olaya müdahale ederek, Altın Şafak milletvekillerinin yerlerine oturmalarını ve salondan çıkmalarını istedi.

“BAYRAĞI YAKTIĞIMI GÖSTEREN FOTOĞRAF ORTAYA KOYABİLİRLERSE İSTİFAYA HAZIRIM”

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Altın Şafak Partisi milletvekillerinin camiyle ilgili konunun da görüşüldüğü oturumu saptırdıklarını ve şahsına yönelik yalan yanlış suçlamalarda bulunduklarını belirterek, “Gökçepınar’daki acı olayı bir kez daha kullandılar. Suistimal ettiler. Cenazede benim Yunan bayrağını yaktığımı iddia edecek kadar saçma bir suçlamayı ortaya atıyorlar. Böyle bir fotoğraf ortaya koysunlar ben istifaya hazırım. Meclis içindeki diğer demokratik partiler tabii ki beni destekledi. Benden sonra konuşan PASOK partisi sözcüsü Maniatis yapılan bu saldırıyı kınadı ve bana destek verdi. Amaç azınlığı çok farklı göstermek. Hiç olmadığı gibi göstermek. Biz azınlık olarak aşırı uçlarda yer alan insanlar değiliz. Altın Şafak olayları çok farklı yerlere çekmek istiyor. Azınlık son zamanlarda demokratik bir yürüyüş yaptı. Bu saygıyla karşılanmalı. Bu ülkede herkes, hergün yürüyüşler yapıyor. Azınlık yürüyüş yapınca neden problem olsun. Ben şunu da belirttim. Bizim atalarımız bu ülke için savaşmış ve şehit olmuş. Benim iki amcamın savaş madalyaları var. Peki onlar kimlerin yanında yer aldı?

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret