Anasayfa

24-10-2024
Yerapetritis, Lübnan’daki on binlerce göçmene dikkati çekti
Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Lübnan’da büyük bir insani kriz yaşandığına dikkati çekerek bu sorunun göçle daha da derinleşebileceğini ifade etti.
24 Ekim 2024 Perşembe

Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Lübnan’da büyük bir insani kriz yaşandığına dikkati çekerek bu sorunun göçle daha da derinleşebileceğini ifade etti.

Yerapetritis, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen "Lübnan halkına ve egemenliğine destek" konferansı çerçevesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Lübnan’daki krizin önemli sonuçlar doğurduğunu belirten Yerapetritis, "Lübnan’da şu anda durumu belirsiz on binlerce göçmen olduğunu göz önünde bulundurursak Lübnan’daki krizin sonuçları daha da kötüye gidebilir." dedi.

Yerapetritis, bugün evlerinden olan 1 milyonun üzerinde insan bulunduğuna işaret ederek "Mücadele etmemiz gereken büyük bir insani kriz mevcut." diye konuştu.

Yerapetritis, uluslararası toplumun bölgeye yönelik insani yardımı artırması gerektiğini de kaydetti.


Haberler


Hüseyin Zeybek, doğal afetlere karşı tarımsal yatırımlardaki gecikmeyi meclis gündemine taşıdı

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Devlet Hastanesi’nin trafik bağlantısını iyileştirmek için çalışmalar başladı

2026 SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri programı belli oldu

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu’nu kaybettik

Yeni sıcak hava dalgası geliyor

Kalenderköy – Kardere yolundaki kanal asfaltlama çalışmaları yakından takip ediliyor

Kozlukebir Belediyesi 24 temizlik personeli alacak

Dr. Sadık Ahmet için İzmit’te anma töreni

Gençler, kitap değerlendirme etkinliğinde bir araya geldi

ENFIA yeni yıldan itibaren değişiyor

Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, ELAS ikinci parti