Anasayfa

24-10-2024
Yerapetritis, Lübnan’daki on binlerce göçmene dikkati çekti
Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Lübnan’da büyük bir insani kriz yaşandığına dikkati çekerek bu sorunun göçle daha da derinleşebileceğini ifade etti.
24 Ekim 2024 Perşembe

Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Lübnan’da büyük bir insani kriz yaşandığına dikkati çekerek bu sorunun göçle daha da derinleşebileceğini ifade etti.

Yerapetritis, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen "Lübnan halkına ve egemenliğine destek" konferansı çerçevesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Lübnan’daki krizin önemli sonuçlar doğurduğunu belirten Yerapetritis, "Lübnan’da şu anda durumu belirsiz on binlerce göçmen olduğunu göz önünde bulundurursak Lübnan’daki krizin sonuçları daha da kötüye gidebilir." dedi.

Yerapetritis, bugün evlerinden olan 1 milyonun üzerinde insan bulunduğuna işaret ederek "Mücadele etmemiz gereken büyük bir insani kriz mevcut." diye konuştu.

Yerapetritis, uluslararası toplumun bölgeye yönelik insani yardımı artırması gerektiğini de kaydetti.


Haberler


Çiftçiler diyaloğa “evet”, mitinge “hayır” dedi

YTB Başkanı Turus: “Batı Trakya Türk Azınlığının müftü seçme hakkı ihlal ediliyor”

Muratlı köyünde kaybolan soydaştan hâlâ haber yok

Türkiye Bursları 2026 başvuruları başladı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi, azınlık kurum ve kuruluşlarına teslim edildi

“Rumuz Goncagül” Gümülcine’de sahnelenecek

Kozlukebir Belediyesi veteriner hekim İsmail Halilbaşı ile sözleşme imzaladı

Batı Trakya Türk Azınlığının tepkilerine rağmen Dimetoka’ya yeni müftü atandı

“Rodoplu kiraz üreticileri aylardır tazminat bekliyor”

Kosmidu’dan Karacaoğlan İlkokulu açıklaması: “Kamuoyu yanıltılıyor”

Hüseyin Zeybek’ten Ketenlik yol projesi için soru önergesi

Karistianu’nun olası parti girişimi siyasi dengeleri sarsabilir